Bağımlılık Temalı Yarışmada Ödüller Verildi

Bağımlılık Temalı Yarışmada Ödüller Verildi

Türkiye genelinde yapılan “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek”  yetenek yarışması birincileri ödüllerini aldı.

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti  ortaklığı ile, Türkiye çapında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik,  görsel ve edebi alanda yapılan “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek”  yetenek yarışması birincilerine ödülleri verildi.

 

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ek Bina Toplantı Salonunda yapılan toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz,  Şube Müdür Ramazan Yılmaz, Merkezefendi İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Kılınç, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, Yeşilay Şube Başkanı Bünyamin Yakar ile yönetim kurulu üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katılımda bulundu.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz yapmış olduğu konuşmada, Bakanlığın ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti iş birliğinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli bir biçimde yetişmelerini; sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve internet bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkinlerini kavramaları için bu projenin hayata geçirildiğini ifade etti ve “Bağımlılık” konulu yarışmada dereceye giren yavrularımızı ödüllendireceğiz, şeklinde konuştu.

 

En Büyük Bağımlılık Teknoloji

Eğitimciler olarak görevlerinin eğitim öğretim olduğunu ve öğrencileri iyi yetiştirmek için çaba sarf ettiklerini ifade eden Oğuz, öğrencileri her yönden donanımlı olan bir nesil olarak yetiştirmeyi hedeflediklerini ama tüm bunların yanında sağlıklı ve bağımlı olmayan birer birey olmalarının en öncelikli hedefleri olduğunu, bağımlılıkla mücadelede en büyük görevin anne-baba ve öğretmenlere düştüğünü, Denizli’de 200 bin öğrencinin olduğunu ifade ederek, çağımızın en büyük bağımlılığının teknoloji bağımlılığı olduğunu söyledi. Denizli’nin her alanda başarılı bir il olduğunu vurgulayan Oğuz, başarıların daha da yukarı taşınması için bağımlı olmayan sağlıklı ve okuyan nesiller yetiştirmenin gerekliliğini sözlerine ekledi.

 

Konuşmalardan sonra yarışmalarda birinci olan öğrencilere ödülleri protokol tarafından takdim edildi.

 

Yarışma Görsel ve Edebi olarak iki kategoride yapıldı. Yarışmada il birincisi olan öğrenciler 500 TL para ödülü kazandılar.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.