Bağışıklığı Güçlendiriyor,Öksürüğü Kesiyor,Her Derde Deva

Bağışıklığı Güçlendiriyor,Öksürüğü Kesiyor,Her Derde Deva

Bağışıklığı , sindirimi güçlendiriyor, öksürüğü anında kesiyor. Haftada bir kaç fincan her derde deva. Denemeye değer.

A+A-

Salep, Orchidaceae ailesinin birçok türünün toprak altı yumrularından elde edilen toz ve bundan üretilen içecek. Ayrıca orkide türlerine Anadolu'da verilen genel ad. Salepgiller familyasından; tel köklü otsu bir bitkidir. Kökünde 2 tane yumru vardır. 

Orkide yumrularının dövülerek toz haline gelmesiyle elde edilir. Bağırsak dostu olmasının yanı sıra bağışıklık sistemini de güçlendirmesiyle kış aylarının vazgeçilmez içecekleri arasında yer alır. Tavsiye edilen, Salep haftada 1-2 kez tüketilmesi. Tokluk sağlar, boğazı yumuşatır, öksürüğü keser ve hazımsızlığa iyi gelir.

 

SALEP NASIL ELDE EDİLİR?

Orkide yumrularının temizlenip yıkandıktan sonra süt veya su ile haşlanıp kurutulmasından sonra ortaya çıkan ve kış denilince akla gelen içeceklerin başında gelen Salep içerisinde nişasta, şeker, glukomanna gibi karbonhidratlar, protein, yağ, A ve C vitamini, kalsiyum, fosfor ve potasyum içermektedir. İçerisindeki besin ögeleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve akciğer sağlığı üzerinde olumlu etkileri vardır.

 

"ÖKSÜRÜĞÜ AZALTIYOR, TOKLUK SAĞLIYOR"

Salebin içerisindeki yumuşak kıvam müsilaj etkisinden gelir. Bu sayede bağırsak hareketlerini artırır, tokluk sağlar, boğazı yumuşatır, öksürüğü azaltır ve hazımsızlığa iyi gelir. Her besin gibi fazla miktarda tüketildiğinde kaşıntı, alerji gibi durumlar görülebilmektedir.

Salebin akciğer sağlığına da faydalı olduğunu biliniyor. 

Bu dönemde sürekli öksürerek boğazımızın tahriş olmaması için içilebilir. İçerisine şeker ilave edildiğinde kalorisi artıyor. 


"TOZ HALİNDE TÜKETMEKTE FAYDA VAR"

Uzmanlar, Piyasada bulunan hazır paketli saleplerin nişasta ve şeker ilaveli satıldığını, aslında salebin aktardan toz halinde alınarak tüketilmesini öneriyor.

Hazır satılan paketler yerine aktardan toz salep satın alınarak 1 litre süte 1 tatlı kaşığı kadar koyulup, içerisine de istenilen ölçüde şeker ilave edilerek hazırlanabilir.

Ara öğünlerde 1 fincan ya da haftada 1-2 kez kullanılmasını tavsiye ediliyor.

"ZENCEFİL VE TARÇIN İLAVE EDİLEBİLİR"

Salebin üzerine tarçın ve zencefil eklenerek içilmesinin kan şekeri için de faydalı olduğu vurgulanıyor. Tarçın  kan şekerini düzenlemesi için tercih edilebilir. Salep içine zencefil de ilave ederek bağışıklık sistemini daha çok güçlendirebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.