Bahçeli, O Çantayı Canlı Yayında Açtı

Bahçeli, O Çantayı Canlı Yayında Açtı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Habertürk ve Show Tv ortak yayınında kamuoyunun merak ettiği o çantayı açtı. Peki çantadan neler çıktı?

A+A-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Habertürk ve Show Tv ortak yayınında kamuoyunun merak ettiği o çantayı açtı. Peki çantadan neler çıktı;

Bir partiyi itibarsızlaştırmak etik açısından doğru değil. Seçim sonuçlarını esas aldığınız vakit seçim hükümeti kurulabilirdi. Biz bunun etik olmayacağını söyledik. Sayın Davutoğlu hükümeti kurma görevini aldıktan sonra CHP ile göüşmüştür. Tabiidir ve doğrudur. Bundan sonra da MHP’yi ziyaret etmiştir. Bize geldiğinde 5 kişi onlardan 5 kişi de bizden vardı. Sayın Davutoğlu gelişmelerden bilgi verdikten sonra CHP ziyaretinden bilgi verdi. MHP o gün orada çok şey ifade etmiştir. Toplantıdan sonra kamuoyunda söylediklerini sayın Başbakan’a tekrarlamıştır. Çözüm süreci ekseninde bir hükümet kurulamazdı. Kendilerini tebrik ettik ve yollarının açık olmasını söyledik. İkinci görüşmede ise sayın Davutoğlu değerli bir bakan arkadaşı yanına alarak geldi.

8 Haziran Gecesi 

Biz orada çok şey ifade ettik. Türkiye’de azınlık hükümeti kurulamayacağı ifade ettik. Tarihimizde 11 koalisyon kuruldu. Biz de en uzun koalisyonun ortağı olduk. Birinci koalisyon ihtimali AKP-HDP, ikinci koalisyon ihtimali AKP-CHP-HDP olarak söyledik. Bize de ana muhalefet görevi düşüyor dedik. Biz de bu görevi bütün milli hassasiyetiyle yerine getirirdik. MHP’ye milletimiz çözüm bloku karşısında ana muhalefeti verdi. “Eğer çıkmazda iseniz millete gidecceksiniz” demişiz. Neye “hayır” demişiz, azınlık hükümetine, tekrar seçime “hayır” demişiz. Hayır” da hayır var demişiz.

O Çantada Neler Var?

İkinci ziyareti yaptı sayın Başbakan. Görüşmeler çok sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşti. Sayın Başbakan 32 gün süren CHP-AKP görüşmesinden bir koalisyon olamayacağını söyledi. Biz de Milliyetçi Hareket Partisinin nelere hayır dediğini teker teker saydık. Azınlık hükumetine katılmayacağımız söyledik. 4 temel ilkemizi saydık.

1’incisi Anayasa’nın ilk dört maddesi ön şartımızdır.

2’ncisi çözüm sürecinin tavsiyesi. Çözüm buzdolabında ise fişinin çekilmesi.

3 rüşvet ve yolsuzluk olaylarının, ucu kime dokunursa dokunsun üzerine gidilmesi.

4- Cumhurbaşkanı’nın sınırlarına çekilerek kuvvetler ayrılığı ilkesinin sağlanması. Bunları çantadan çıkartarak terker teker okudum. Bunun üzerine sayın Başbakan görüşlerini söyledi ve görüşmelerin gizli kalmasını istedi. Konuşulanlar “burada kalmasını” istedi, ben de kamuoyuyla paylaşmıyorum. Sayın Başbakan’ın ricası bu. Bunu sayın Başbakan anlatabilir, sayın Faruk Çelik anlatabilir. “CHP ile görüşmenizde yarar var” diye tekrarladım. Çantama uzandım, çantamı açtım bazı dosyaları Sayın Başbakan’a açtım. Oda yanında evrak çantası vardı onu açtı. Bizimle görüşmek için neler konuşulabilir onları hazırlamış.

O zaman Çanta’da neler vardı:

– Çözüm süreci aldatmacasının sona erdirilmesi

– PKK’ya işlem neden yapılamıyor?

– Açılım ve çözüm bloku

– Kolalisyon protokolü için önerilemiz, yani iki partiyle koalisyon nasıl olur

– Bakanlık dağılımı, mevcut bakanlıklar ve kurumlar

– MHP-AKP koalisyonunda bakanlık dağılımı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.