Bahşişleriyle Çocuklara Kitap Hediye Ediyorlar

Bahşişleriyle Çocuklara Kitap Hediye Ediyorlar

DENİZLİ'de aralarında bir İranlı'nın da bulunduğu 5 amatör müzisyenin oluşturduğu 'Grup 4-1 Yan', sokakta verdikleri mini konserlerde topladıkları bahşişlerle, aralarında Yaşar Kemal'in eserlerinin de bulunduğu kitapları, satın alarak kendilerini dinleyen

A+A-

Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ozan Aydındemir (25), Arkeolog Ramazan Açıkgöz (27), İranlı müzisyen Arman Rashidi (29), emekli Uğur Baran Toker (55) ve Hemşire Müjdat Kaptı tarafından yeni kurulan 'Grup 4-1 Yan', örnek bir etkinliğe imza atıyor. Kısa bir süre önce aramızdan ayrılan usta yazar Yaşar Kemal'i anmak için bu haftayı 'Yaşar Kemal Haftası' ilan eden grup üyeleri Denizli'nin en işlek yerlerinden biri olan Gazi Bulvarı'nda çeşitli enstrümanlarıyla müzik yapıp, 10 ayrı dilde şarkı ve türküler seslendiriyor. Grup üyeleri, topladıkları bahşişlerle satın aldıkları Yaşar Kemal'in kitaplarını ise kendilerini dinlemeye gelen çocuklara hediye ediyor.

 

TÜRKİYE'YE YAYILMALI

 

Grupta bağlama çalan Ramazan Açıkgöz, kitapları halkın desteğiyle alıp, çocuklara hediye ettiklerini belirterek şunları söyledi:

 

"Bizler Yaşar Kemal'i bir gün için değil, değişik bir etkinlik yaparak bir hafta boyunca anmak istedik. Toplanan bahşişilerle sadece Yaşar Kemal'in değil, diğer yazarların çocuk kitaplarını da alıp, dağıtıyoruz. Bunu etkinliğimizin Türkiye'ye yayılmasını istiyoruz. Diğer sokak sanatçıları da bu tür etkinlikler yapabilir. Ne kadar çok kitap olursa, biz de çocukları o kadar çok sevindiririz."

 

SOKAK MÜZİĞİNE BAKIŞ DEĞİŞMELİ

 

Grupta gitar çalan Ozan Aydındemir de kültür faaliyeti yürüttüklerini kaydederek şöyle konuştu:

 

"Bizler sokak sanatçısıyız. Ancak sokakta müzik yapılması yasaklanmak isteniyor. Böyle bir endişemiz var. Bizleri para kaynağı olarak görmesinler. İnsanlar sokak müziğiyle stresini atıyor. Bu haftayı Yaşar Kemal haftası ilan ettik, amacımız ünlü yazarı kitaplarıyla anmak. Günde ortalama 200 ile 250 lira arasında para toplanıyor. Bu paranın tamamıyla Yaşar Kemal'in ve çeşitli yazarların kitaplarını alıyoruz ve müzik yaparken çocuklara ücretsiz dağıtıyoruz. Halk bizi yalnız bırakmıyor. Kitapları yetişkinlere değil de daha çok çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak için veriyoruz. İnsanların sokak müziğine bakış açılarının değişmesini istiyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.