Bakan 14 Nisan Vefat Sayılarını Açıkladı

Bakan 14 Nisan Vefat Sayılarını Açıkladı

Corona virüsü ile mücadele çerçevesinde Bilim Kurulu, video konferans yöntemi ile bir defa daha toplandı.

A+A-

Toplantının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kameralar karşısına çıktı. 

Bugünkü verileri açıklayan Koca, "Bugün test sayımız 33 bin 70 oldu. Test sayısına bu hafta hedefimiz olan 30 bini aşmış olduk. 4 bin 62 pozitif vakamız var, toplam vaka sayısı 65 bin 11'e ulaşmış oldu. Bugün vefat eden 107 vatandaşlarımızla birlikte bin 403'ü buldu" dedi.

Bakan Koca’nın açıklamalarından satır başları;

Tedbirden ödün vermeyen insanlarımızı kutluyorum. Coronaya karşı mücadelemiz, birlikteliğimiz olmuştur.

Söz ve bilgi eğer onu taşıyacak bir mecra yoksa, tesirini gösteremez. Bunu doğrulukla, titizlikle yapan medyamıza teşekkür ediyorum. Halkımızın merak ettiği birçok şey sizin sorularınızla açıklığa kavuşuyor.

Bir salgının aşamaları hakkında kesin ifadeler kullanılamaz. Şu ana kadar aldığımız bazı sonuçlar, Türkiye’nin en az kayıpla salgını aşacağına işaret ediyor.

Bu işareti biz, tedbirlerin yüzde 100 olarak uygulanmadığı halde alıyoruz. Tedbirleri herkes uygulayabilse, umuttan daha güçlü kelimeleri seçeceğiz. Kurallara uyalım, sonuçlara odaklanalım. Tedbir yüzde 100’e yaklaştıkça, uğraşılacak tek sorun eldeki vakalardır.

“VAKA ARTIŞI DÜŞÜŞE GEÇTİ”

Vakaların sayısı tüm dünyada artıyor. Yöntemlerde benzerlik olsa da, her ülke kendi mücadelesi kendi şartları durumuna göre veriyor.

Türkiye’de ise tespit edilen her olay, sizin gözünüzün önündedir. Kötü olaylar ise kısmen gözünüzün önündedir. ABD’de 11, İspanya’da 9, Çin’de 7. haftada en çok görülen vaka sayısına ulaşıldı. Türkiye’de ise en çok vaka sayısına ulaşılması 4. haftada gerçekleşti. Türkiye’de vaka artışı düşüşe geçti.

Virüsün yayılma gücüne karşı, şu anki şartlarda yayılma hızını kontrol altına almaya başlamış bulunmaktayız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.