Bakan Koca'dan 65 Yaş Üstüne Müjde

Bakan Koca'dan 65 Yaş Üstüne Müjde

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklama ile 65 yaş üstü vatandaşlara müjde verdi.

A+A-

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “65 yaş üzeri büyüklerimiz eğer memleketlerine gitme noktasında sabit bir noktaya gittiğinden emin isek ve sağlık sorunları yoksa ilgili kaymakamlıktan 1 aylık tek yönlü gidiş olmak kaydıyla dönmemek üzere bir izin durumu yarından itibaren söz konusu olacak” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası düzenlediği basın toplantısıyla, salgın nedeniyle evlerinden çıkamayan ancak son haftalarda, haftada bir gün dışarı çıkabilen 65 yaş üstü vatandaşlarla ilgili açıklamalar yaptı. Bakan Koca, 65 yaş üstü vatandaşların virüse yakalanmadıkları durumunda memleketlerine gidebileceklerini söyledi.

Bakan Koca’nın konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle:

“65 yaş üzeri büyüklerimiz bu dönemde büyük fedakarlık gösterdiler. Bu dönemde en çok hassasiyet gösteren onlar ve gençlerimiz oldu. 65 yaş üstümüze küçük bir müjdemiz olacak. 65 yaş üzeri büyüklerimiz eğer memleketlerine gitme noktasında sabit bir noktaya gittiğinden emin isek ve sağlık sorunları yoksa ilgili kaymakamlıktan 1 aylık tek yönlü gidiş olmak kaydıyla dönmemek üzere bir izin durumu yarından itibaren söz konusu olacak.

Bununla ilgili duyuru da İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak. Kontrollü geçişin sağlanması, aile hekimliği tarafından takip edilmesi ve sabit bir yere gitmesi ve izole olması önemli. Daha kontrollü daha uygun bir mekan söz konusu ise buraya geçişi sağlamak üzere bir yaklaşım içinde olunacak.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.