Bakan Zeybekci Denizli'nin Dev Projesini Açıkladı

Bakan Zeybekci Denizli'nin Dev Projesini Açıkladı

Finans problemi çözüldü diyen Bakan Zeybekci projenin 2 milyar liraya mal olacağını açıkladı

A+A-

250 TL taksitle 25 bin konut...Bakan Zeybekci, Denizli tarihinin en büyük hamlesini başlattı... 250 TL taksitle edinilebilecek konutlar için ön başvurular pazartesi başlıyor...Başvurular Haziran ayının ikinci haftası kesinleşecek. Teslimatlar 12’ şer ayda 500’er’lik paketler halinde yapılacak.

Denizli Tarihinin en büyük hamlesi başlığıyla duyurulan 25 bin konut projesi ile ilgili olarak düzenlenen basın toplantısında konuşan Ekonomi Bakanı ve Ak Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci; hazırlıklarımızı 2005’te yapmaya başlamıştık. Alanları belirledik. Çalışmalarını yaptık. Denizli’ye 3 milyonluk hazine arazisini, çevre yolları, raylı sistemi yaparken konut alanlarını işaretlemiştik. Denizli büyükşehir belediyesi olarak Merkezefendi, Pamukkale Honaz, Sarayköy sınırları içinde olacak. Laodikya antik kenti devamındaki tepeler, Pamukkale Ovalı tepelere, Göveçlik, Kocabaş, Gürlek Köyü sınırlarında olacak. Talep olmadan Serinhisar, Acıpayam, Çivril ve Sarayköy ilçelerinde de konut yapılacak. Diğer ilçelerden 250 kişilik talep gelmesi durumunda oralarda da konut işlemi hemen başlayacak. “dedi.

 

2004’TE SERÜVEN BAŞLADI

Belediye başkanı olduğunda kangren haline dönüşmüş tüm umut kentlerin 2 yıl içinde bittirildiğini ifade ederek sözlerine başlayan Bakan Zeybekci, “Umut’ların peşinden 800. yıl konutlarını bitirerek teslim ettik.

Denizli’de arsa oluşturmak ve bina yapmak gerektiğini söylemiştim. Aktepe ve Karşıyaka’da konut faaliyetine girdik. Denizli’de kiralar düştü. Bazı ilçelerde talep geldikçe TOKİ vasıtası ile konut üretmeye devam ettik.

30 Mart ve 10 Ağustos seçimlerinde anket çalışması yaptık. Bütün ilçelerde yapılan sorgulamada konut ve kira konusu gündeme geldi. 4-5 aydır Denizli’de yapılan çalışmalarda konut ve kira konusu yine bir numara olmaya başladı. 2004-2005 yılındaki tecrübelerimizle bunun küçük çalışmalarla çözülemeyeceğini gördük” dedi.

 

VATANDAŞLAR KONUT İSTEDİ

 “Arkadaşlarla yerler, finansman konularını araştırdık, bu çalışmalarda TOKİ’den çok daha hızlı ve ucuza maliyet edebiliriz” diyen Bakan Zeybekci, “Geldiğimiz noktada vatandaşlar bizden acil olarak konut istemiştir. Sadece Denizli merkezde 25 bin konut yapacağız. Konut ile ilgili hazırlıklarımızı 2005’te yapmaya başlamıştık. Alanları belirledik. Çalışmalarını yaptık. Denizli’ye 3 milyonluk hazine arazisini, çevre yolları, raylı sistemi yaparken konut alanlarını işaretlemiştik. Denizli büyükşehir belediyesi olarak Merkezefendi, Pamukkale Honaz, Sarayköy sınırları içinde olacak. Laodikya antik kenti devamındaki tepeler, Pamukkale Ovalı tepelere, Göveçlik, Kocabaş, Gürlek Köyü sınırlarında olacak. Talep olmadan Serinhisar, Acıpayam, Çivril ve Sarayköy ilçelerinde de konut yapılacak. Diğer ilçelerden 250 kişilik talep gelmesi durumunda oralarda da konut işlemi hemen başlayacak. Pazartesi günü (yarın) kayıt işlemleri kabul edilecek. Haziran ayının 2. haftası kesin hak sahipleri belirlenir” dedi.

 

2 MİLYAR LİRAYA MAL OLACAK

Başvurular alındıktan sonra kati hak kazananların belirleneceğini açıklayan Bakan Zeyçekci, Finanse ile ilgili sorun da çözüldü. Bizim tahminimize göre yaklaşık 2 milyar liraya mal olacak. Kati hak sahibi olduğu andan itibaren 12 ayda 500 adet paketler halinde konutlar teslim edilecek. Başvurularda hiçbir şey talep edilmeyecek. Maliyet artışı olmayacak. Ziraat ve Halk Bankası ile işlemler yürüyecek.  Bütün belediye başkanları talep formu almaya başlayacaklar. En kısa zamanda kati sonuç alınacak. Denizlimiz bunları görecek. Bütün anlattıklarımız 2+1’lik konutlar için geçerlidir. Bunun yanında 3+1 konutlar da yapılacak” dedi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.