Bakan Zeybekci: Gerçekleri Yansıtmıyor

Bakan Zeybekci: Gerçekleri Yansıtmıyor

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, döviz kurlarında meydana gelen dalgalanmalar ile alakalı yaptığı değerlendirmede, "Türk Lirası'nın değerinin, Türkiye'nin gerçeklerini yansıtmadığını ve yaklaşık olarak 10 gün için bir rahatlamanın olacağını söyledi.

A+A-

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Sanayi Odası'nı ziyaret edip Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci ve iş adamları ile buluştu. İş adamları ve sanayicilere ekonomi ile alakalı açıklamalar yapan Zeybekci, 2018’in 1. çeyreğinde beraber göreceklerini, 10 Haziran'da açıklanacağını,  Türkiye’nin % 7,2- % 7,5 civarlarında büyümeyi yakalayacağını, her ay ihracat rekoru kırılacağını, Turizmin, 40 milyon kişiyi geçeceğini, 30 milyar dolarlık geliri aşacaklarını, hizmet ihracatının 52,5 milyar dolar civarlarında olacağını, Türkiye'nin kısa vadeli borç stokunun kamu ve özel sektörü, 200 milyar dolar civarında olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Merkez Bankası rezervleri ve döviz hesaplarının toplamda 290 milyar dolar olduğunu dile getiren Zeybekci, Türkiye'nin kısa vadeli mükellefiyetlerini yerine getirmek ile alakalı bir problemi olmadığını vurguladı.

'10 GÜN SONRA RAHATLADIĞIMIZI GÖRECEKSİNİZ'

Türkiye'nin döviz kurları ile alakalı spekülasyon yaşadığını dile getiren Bakan Zeybekci, Türk Lirası'nın değerinin, Türkiye'nin gerçeklerini yansıtmadığını, onun için de bunların hepsinin gelip geçici olduğunu, yaklaşık olarak 10 gün sonra herkesin rahatlayacağını Türkiye'deki kurumlar ve kuruluşların ellerinde yeterince güçlü enstrümanları olduğunu, müdahale edebilme kabiliyetlerinin son derece yüksek olduğunu ve ekonomiye  kalıcı hasır bırakmadan gereğinin yapılacağını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.