Bakan Zeybekçi,Nokta Atışı Yaptı

Bakan Zeybekçi,Nokta Atışı Yaptı

Bakan Zeybekçi,Nokta Atışı Yaptı

A+A-

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin Denizli'de yaptığı "11 Aralık'ı bekleyin!" açıklamasının ardından bir ay geçmeden, Türkiye büyüme oranıyla son çeyrekte AB, G20 ve OECD ülkeleri arasında birinciliğe ulaştı. Daha önce de büyüme tahminleri ve kredi derecelendirme kuruluşlarının notlarına dair isabetli tahmin ve öngörülerde bulunan Bakan Zeybekci, bu kez de adeta nokta atışı yaptı ve yine haklı çıktı.

Gayrisafi yurtiçi hasıla üçüncü çeyrek ilk tahmini zincirlenmiş hacim endeksi olarak, 2017'nin üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre, Türkiye yüzde 11,1 büyüdü.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2017'nin Üçüncü Çeyrek Dönemsel Gayrisafi Yurtiçi Hasıla verisini duyurdu. Buna göre, gayrisafi yurtiçi hasıla üçüncü çeyrek ilk tahmini, zincirlenmiş hacim endeksi olarak (2009=100), bu yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 11,1 yükseldi. 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin daha önce tarih vererek açıkladığı oranın iki hane çıkması, ekonomi camiasında ülkedeki istikrarlı büyümenin devam edeceği beklentisini artırdı.

ZEYBEKCİ, GEÇEN AY DENİZLİ'DE

"11 ARALIK'TA YİNE BİZİM DEDİĞİMİZ OLACAK!" DEMİŞTİ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, daha önce Denizli'de yaptığı açıklamada 7 tane değerlendirme kuruluşunun Türkiye'nin büyüme verilerine dair tahminini defalarca düzeltmek zorunda kaldığını vurgulamış, "11 Aralık'ta yine bizim dediğimiz olacak... Türkiye, bu kez dünya birincisi çıkacak! Gazi Mustafa Kemal'in muasır medeniyetin üstüne ulaşma hedefi ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği hedefler yolunda, asla başımızı eğmeyecek, boynumuzu bükmeyeceğiz!" demişti.

Bakan Zeybekci, gün içinde Bloomberg HT ve TRTHABER televizyon kanallarında canlı yayına çıkarak, bugün açıklanan veriler ile gündemi değerlendirdi.

Bakan Zeybekci, büyüme verilerinin ortaya çıkmasının ardından, "Nisandan bu yana şu iki noktayı vurgulamıştık. İlki, uluslararası kuruluşlar da tahminlerini bir bir artıracak. İkincisi ise, Türkiye 3. çeyrekte G-20 ülkeleri içinde en hızlı büyüyen ülkesi olacaktı. Türkiye, 3. çeyrekte yüzde 11,1’lik rekor büyüme performansıyla, bugüne kadar ki söylemlerimizdeki haklılığı ortaya koydu. Yıl sonunda da yüzde 6.7 civarında büyüyeceğimizi tahmin ediyoruz. Bu oran, yüzde 7'nin üzerine de çıkabilir. Özellikle ihracat ve üretim, büyümemize çok önemli bir katkı sunacak" değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.