Bakanlık Teklif Edilen HDP'li Konca, Kimin Arkadaşı Çıktı

Bakanlık Teklif Edilen HDP'li Konca, Kimin Arkadaşı Çıktı

HDP'den bakanlık teklifi götürülen ve kabul eden Kocaeli milletvekili Haydar Konca da Başbakan yardımcısı Bülent Arınç'ın Hukuk Fakültesinden arkadaşı çıktı.

A+A-

 

ESKİ KAYMAKAM

Başbakan Davutoğlu'nun Bakanlık teklif ettiği ve kabinede yer almayı kabul eden HDP Milletvekili Konca, aynı Arınç gibi Ankara Hukuk Fakültesini 1970 yılında bitirdi. Muş Varto'lu olan Konca, bazı ilçelerde Kaymakamlık yaptı ve 12 Eylül 1980 darbesinden sonra görevden alındı. Ardından Trabzon Sürmene'de tekrar kaymakamlık görevine döndü. Kocaeli Valiliği Hukuk İşleri Müdürüyken görevinden istifa etti ve serbest avukatlık yaptı. 7 Haziran'da ise HDP'den Milletvekili seçildi.

HEPSİ ARINÇ'IN ARKADAŞI

Hukuk Fakültesinden yakın arkadaşlarının büyük bölümü önemli görevlere getirilen Başbakan yardımcısı Bülent Arınç da 1970 yılında Ankara Hukuk Fakültesini bitirdi. Arınç, Haziran 2011'de Danıştay Başkanlığı'na seçilen Hüsnü Karakullukçu için 'Konuşurum 'Tüm arkadaşları bir yerlere geldi' denir. Kurban olduğum Yüce Rabbim verdikçe veriyor' demişti.

Yargıtay eski Başkanları Hasan Gerçeker ve Nazım Kaynak da Arınç'ın sınıf arkadaşıydı. Arınç'ın Ankara Hukuk Fakültesindeki arkadaşları arasında AKP Genel Başkan yardımcısı ve eski Başbakan yardımcısı Beşir Atalay, HSYK eski Başkanvekili Kadir Özbek, yaşamını yitiren Barolar Birliği eski Başkanı Özdemir Özok da var.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.