Baklan Belediyesi Öncülük Yaptı Kadınlar Girişimci Oldu

Baklan Belediyesi Öncülük Yaptı Kadınlar Girişimci Oldu

Son bir ay içinde Denizli'nin Baklan ilçesinde iki girişimci kadın kooperatifi kuruldu.

A+A-

Son bir ay içinde Denizli'nin Baklan ilçesinde iki girişimci kadın kooperatifi kuruldu. Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever'in öncülük ettiği ve desteklediği kadınlar bir araya gelerek iki kooperatif kurdu.

İLÇEDE ÜRETİLEN YEREL ÜRÜNLER SATILACAK...

Kurulan iki kooperatif başkanlıklarına da iki kadın girişimci getirildi. Bakova Kadın Girişimi üretim ve işletme kooperatif başkanlığına Arife İnan getirildi. İnan on kadın girişimciyi bir araya getirerek imalat ve paketleme işine başladılar. Bakova Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin başkanlığına da Cennet Çil getirildi.

ARİFE İNAN ve CENNET ÇİL OMUZ OMUZA...

Her iki kooperatifin başkanı da omuz omuza çalışacaklarını ve Baklan'da üretilen ve çiftçilerimizin ekip biçtikleri bütün mamülleri bu iki kooperatif aracılığı ile önce Denizli sonra Türkiye pazarına çok iddialı bir şekilde hazırlandıklarını dile getirdiler...

YÖRESEL ÜRÜNLER...

Baklan Ovasında yetişen bir çok ürün var. Özellikle kışlık yiyeceklerde zengin bir çeşide sahip. Baklan ve yöresinde yapılan ve üretilen yiyecekleri  tek tek sıralayan iki kooperatif başkanı Arife İnan ve Cennet Çil belediyenin kendilerine tahsis ettiği yerlerde Tarhana, Bulgur, Erişte, Pekmez, Kuru fasulye, Badem, Sirke, Ceviz, Susam, Kuru Üzüm, Çörek otu, Turşu, Reçel ve kışlık her türlü marmelatın paketlenip satılacağını ifade ettiler.

Kadın başkanlar: "Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Gülsever'e gelip bu işleri yapacağımızı anlattığımızda başkan bizden daha çok heyecanlandı. Belediyenin yanımızda ve arkamızda olduğunu söyledi. Bizlere sonsuz destek verince bizlere de daha çok güven geldi ve kollarımızı sıvadık. Yusuf Başkan bizlere ücretsiz yer temin etti ve bütün makine ekipmanlarını almamızda öncülük yaptı ve sağ olsun bütün makinalar en kısa zamanda temin edildi. Bizlere kalan iş ise çalışmak, çalışmak ve çok çalışmak oldu. Baklan'ın adını bütün Türkiye'ye duyuracağız." dediler.

BAŞKAN GÜLSEVER ÇOK UMUTLU...

Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever Akis Habere yaptığı özel açıklamada: "İlçemiz kadınlarının böyle girişimci ruhlu olmaları bizi fazlasıyla mutlu ediyor. İki kadın kooperatifinin kurulması da bunu gösteriyor. Biz de belediye olarak istihdam yaratacak her türlü girişimi destekleriz. İlçemiz kadınlarının Baklan'ı tanıtmaları ve yöremizde yetişen ürünlerin değerlendirilip pazarlanması da çok önemli. Biz de her türlü desteği verdik vermeye de devam edeceğiz. Kadınlarımızın başarılı olacaklarına inanıyorum." dedi.

Akis Haber ÖZEL

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.