Baklan'da Bilim Rüzgarı

Baklan'da Bilim Rüzgarı

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK ortaklığında ülke çapında uygulanan "TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Destekleme Projesi" Baklan'da, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde 4 ayrı ilköğretim okulunda 68 farklı konudaki projeyi 159 öğrenci hayata geçirdi.

A+A-

İlk Açılışı Boğaziçi Ortaokulu'nda

İleri seviyede bilimin ışığında çağımızın teknik ve teknolojisi kullanılıp öğrencilerce üretimi yapılan projeler katılımcıları gururlandırdı. İlköğretim çağında olan gençlerin neler başarabileceğinin gözlemlenmiş olması katılımcılarda da büyük bir heyecan meydana getirdi.

Açılış Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Akduman, okul idarecileri, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrenciler ile beraber yapıldı.

İnsan hayatını kolaylaştıran, günümüzün ihtiyaçlarını karşılayacak özellikler ihtiva eden, sağlıklı beslenme, kimya, matematik, mekanik, fizik, temassız elektrik üretimi, aydınlanma, çevre duyarlılığı ve iklimlendirme gibi pek çok konu ile alakalı üretilen proje ve deneyler katılımcılara öğrenciler tarafından uygulamalı bir şekilde tek tek anlatıldı.

Eğitim Önceliğimiz

Fuarın açılışında konuşma yapan Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, hizmetlerinde eğitimin hep öncelikleri olduğu, ilçede eğitim ile alakalı neler yapılması gerekiyor ise yaptıklarını, eğitim camiasından gelen her isteğin karşılanmasında adeta seferber olduklarını,  bugün burada geleceğin teminatı olan öğrencilerin ortaya koyduğu projeler ile neleri yapabildiğini gördüklerini, öğrencilerin bu başarılarının zekâ ve kabiliyetlerinin projelere yansımasından duydukları mutluluğu, zevki ve gururu bir defa daha birlikte yaşamış olduklarını ve öğrencileri, öğretmenleri ve velileri kutladığını dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.