Baklan’da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Baklan’da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95. yıl dönümü tüm ülkede olduğu gibi Baklan’da da coşkulu bir şekilde kutlandı.

A+A-

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95. yıl dönümü törenlerine İlçe Kaymakamı Burak Dertlioğlu’nun kaymakamlık makamında kutlamaları kabul etmesi ile başlandı. Tebriklerden sonra protokol üyeleri törenin gerçekleştirileceği Gazi Parkı’na geçti. Burada İlçe Kaymakamı ile İlçe Belediye Başkanı öğrencilerin ve vatandaşların bayramlarını tebrik etti.

Tören çerçevesinde günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yapıldı, coşku ile kutlanmış olan törende öğrenciler tarafından şiirler seslendirildi ve tiyatro gösterileri sahnelendi. Törenin bitiminde ilçede yapılmış olan “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.

 “Cumhuriyet sadece yönetim şekli değildir”

Programın başında konuşan ilçe Kaymakamı Burak Dertlioğlu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eseri bir büyük devrim ve milletimize armağan olan Cumhuriyetin ilanının 95. Senesinde beraber kutlama yapmanın mutluluğu, coşkusu ve heyecanı içerisinde olduklarını ve Cumhuriyet’i ayakta tutan tek kuvvetin bu milletin ta kendisi olduğunu dile getirdi.

 “Türkiye Cumhuriyeti her geçen yıl her konuda daha da güçlenmektedir”

Törende konuşan Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever ise Cumhuriyetin çok önemli olduğunu dile getirerek, Kurtuluş Savaşının milletin var olma mücadelesi olduğunu, Cumhuriyetin yeniden dirilişin sembolü bir çağdaşlaşma hamlesi olduğunu, demokrasiyle taçlanan Türkiye Cumhuriyetinin, kuruluşundan beri pek çok alanda mesafe kat ettiğini ve dünyanın büyük ülkeleri arasında yerini aldığını, Türk Milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti üstündeki hain planlarından vazgeçmeyen şer güçlerin, değişik zamanlarda ve değişik biçimlerde planlarını devreye soksalar da aziz milletin bu oyunların hepsini bozduğunu ifade ederek istiklal mücadelesini cumhuriyetle taçlandıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzre bütün kahramanları rahmet ve minnetle andığını, Cumhuriyetin 95. yılını ve Cumhuriyet Bayramı’nı canı gönülden kutladığını belirtti.

 

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.