Baklan'da DSİ Ortaklığında Önemli Toplantı

Baklan'da DSİ Ortaklığında Önemli Toplantı

Baklan Belediyesi ve DSİ Aydın Bölge Müdürlüğü işbirliğinde 3 ilçeyi ilgilendiren kapsamlı bir toplantı yapıldı.

A+A-

Baklan Belediyesi ve DSİ Aydın Bölge Müdürlüğü işbirliğinde, İlçe Kaymakamı, İl Tarım Müdürlüğü, Çal, Baklan Ziraat Odası Başkanları, yüklenici müteahhit firma temsilcileri, Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve  çiftçilerin katılımlarıyla ilçede geniş kapsamlı bir toplantı düzenlenmiştir.

Yapılan toplantıda Baklan, Çal, Çivril tarım arazileri üzerinde DSİ tarafından yürütülen toplulaştırma faaliyetleri, aynı bölge tarım arazilerinde 50 bin hektar alanda açık kanal sulama sisteminden  basınçlı sulama sistemine dönüş projesiyle ilgili anlatım ve tanıtım  yapılmıştır.

Projenin uygulanmasıyla çiftçilerimize üretimde  büyük bir kolaylık ve  yöre tarım ekonomisine çok büyük bir katkı sağlanmış olacaktır.

Toplantıda DSİ tarafından uygulanan ve çiftçileri ilgilendiren yer altı sulamaları, arazi yollarının ıslahı, gibi  konular üzerinde ayrıntılı olarak durulmuş, karşılıklı bilgilendirmeler yapılmıştır.

Bölgede tarla içi arazi yollarının yenilenmesinin 2022 yatırım programına alındığı ifade edilmiştir.

Konu ile alakalı yapılan açıklamada

"Baklan ovasında söz konusu çalışmaları fiilen sürdüren DSİ İl ve Bölge müdürlüğümüze, Genel müdürlüğe, Tarım ve Orman Bakanına ve projede emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.
Basınçlı sulama projesinin Baklan ovamızda uygulamaya konulmasında mali destek sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman ZOLAN ve meclis üyelerine ayrıca teşekkür ederiz. 

Yürütülen projelerin çiftçilerimize hayırlı olmasını dileriz." denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.