Baklan’da Ekmek ve Hoşaf ile Çanakkale Ruhu Yaşatıldı

Baklan’da Ekmek ve Hoşaf ile Çanakkale Ruhu Yaşatıldı

Baklan’da 18 Mart Çanakkale Zaferinin 100. Yıldönümü ve Çanakkale Şehitlerini Anma Günü’nde ekmek ve hoşaf dağıtılarak Çanakkale ruhu yaşatıldı.

A+A-

Baklan’da 18 Mart Çanakkale Zaferinin 100. Yıldönümü ve Çanakkale Şehitlerini Anma Günü İlçe Şehitler Mezarlığı ziyareti, Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni ve Limak H. Tuyji Çok Programlı Anadolu Lisesi’ndeki anma programıyla kutlandı. Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, Baklan Kaymakamı İlker Eker, İlçe Jandarma Komutanı Geylani Şenyayla, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Kayayurt, İlçe Emniyet Amiri V. Ahmet Givdi ve ilçedeki diğer kurum müdürü ve vatandaşlarla öncelikle Şehitler Mezarlığı ziyaretiyle başlayan program belediye önündeki Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma töreni ve konuşmalarla devam etti. Etkinliklerde Limak H. Tuyji Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde protokole, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlara Baklan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ekmek ve hoşaf dağıtılarak ve şehitler için dualar okunarak Çanakkale ruhu yaşatıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bu etkinlik için teşekkür eden Başkan Gülsever, “Çanakkale Zaferi çok zor şartlar altında kazanılmıştır. Cephede düşmanlarla korkusuzca savaşan askerlerimiz zaman zaman aç kalarak zaman zaman da üzüm hoşafı ve kuru ekmek yiyerek hayat mücadelesi vermişlerdir. Bu ruhu bizler de bugün ekmek ve hoşaf yiyerek yaşadık. 18 Mart Çanakkale Zaferinin 100. yıldönümü vesilesiyle, milletimizin birlik ve beraberlik içinde tüm zorlukların üstesinden gelebileceğini bir kez daha hatırlatıyor, vatan topraklarını savunmak üzere canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen aziz şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün silah arkadaşlarını ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.