Baklan'da Halk Eğitim Meslek Kazandırmaya Devam Ediyor

Baklan'da Halk Eğitim Meslek Kazandırmaya Devam Ediyor

Baklan Halk Eğitim merkezinin 74 iş günü süren paketlemeci kursu eğitimleri sona erdi.

A+A-

Baklan'da Arife İnan başkanlığında kadınlar tarafından kurulan BAKOVA Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin faaliyetlerine katkıda bulunmak üzere Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Baklan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde 26.01.2021 tarihinde yapılan protokol çerçevesinde 74 iş günü süren paketlemeci kurs eğitimleri 27.05. 2021 tarihinde sona erdi. Talep üzerine Denizli Çalışma ve İş Kurumu ile yeni bir protokol yapılarak 14.06.2021 tarihinde ikinci eğitimin başlayacağı öğrenildi.

Konu ile alakalı Baklan Halk Eğitim Merkezinden şu açıklama yapıldı:

"İstihdamın korunmasına ve artırılmasına, işsizliğin azaltılmasına mesleği olmayan vatandaşlara meslek öğretmek ve mesleği olan vatandaşların nitelikleri geliştirmek amacıyla düzenlenen kursta 25 kadın kursiyer Baklan Kültür Merkezinde teorik ve uygulamalı eğitimlerini tamamladı. 12 kursiyer de 14 Haziran'da eğitimlerine başlayacak.

Açılan kursta kursiyerlere, tarhana, bulgur, erişte, pekmez, badem, sirke, ceviz, susam, kuru üzüm, turşu, reçel ve kışlık her türlü marmelatın standartlara uygun şekilde paketleyerek satışa uygun hale getirmeleri sağlanıyor. Ayrıca kursa katılan kursiyerlere, katıldıkları her tam fiili kurs günü için İŞKUR tarafından kursiyer zaruri gideri ve Genel Sağlık Sigorta primleri ödenmektedir.

Kooperatifin Bakye adı altında patentini aldığı ürünler marketlerdeki yerini hızla almaktadır."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.