Barış Pınarı Harekatından Şehit Haberi

Barış Pınarı Harekatından Şehit Haberi

MSB Barış Pınarı Harekatında meydana gelen çatışmalar sonucunda 1 kahraman askerin şehit olduğunu açıkladı.

A+A-

Milli Savunma Bakanlığı, Fırat’ın doğusuna düzenlenen Barış Pınarı Harekatı’nda yaşanan çatışmalarda 1 askerin şehit olduğu, 3 askerin ise yaralandığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Barış Pınarı Harekât Bölgesinde 10 Ekim 2019 tarihinde PKK/YPG’li teröristlerle çıkan çatışmada bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üç kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz."

ACI HABER AİLEYE ULAŞTI

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Fırat’ın doğusunda başlattığı Barış Pınarı Harekâtı sırasında şehit olan Astsubay Çavuş Ahmet Topçu’nun acı haberi, Ankara’daki ailesine ulaştı.

Şehit Ahmet Topçu'nun ailesinin Mamak ilçesindeki evine gelen Kaymakam Ziya Polat, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ile askeri yetkililer anne ve babaya acı haberi verdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Mamak Belediyesi tarafından şehidin babaevinin önüne taziye çadırları kuruldu.

Baba Fevzi ve anne Gülsüme Topçu, şehit haberiyle gözyaşlarına boğuldu. Şehit Topçu’nun evinin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. Şehit evi, acı haberi duyan yakınları ve komşularının taziye ziyaretiyle dolup taştı. Ankara Büyükşehir Belediyesi de evin önüne taziye çadırları kurdu. Topçu’nun cenazesinin, Mardin’de düzenlenecek törenin ardından Ankara’ya getirilmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.