BAŞBUĞ'un Adı Denizli'de de Yaşayacak

BAŞBUĞ'un Adı Denizli'de de Yaşayacak

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantıları devam ediyor.

A+A-

Meclis, Pazartesi günkü oturumunda Milliyetçi, Ülkücü hareketi sevindiren önemli bir karara imza attı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Ülkü Ocaklarının uzun süre üzerinde durduğu MHP’nin merhum Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in isminin Denizli’de bir cadde ve bulvara verilmesi talebi dün Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın teklifiyle karara bağlandı.

Belediye Meclisi’nin aldığı kararla Türk siyasetinin önemli isimi, büyük dava ve devlet adamı merhum Alparslan Türkeş’in ismi Üçler’de yaşayacak. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı kararla Albayrak Meydan’ından Üçler’e bağlanan trafik yoluna “Alparslan Türkeş Bulvarı” ismi verildi.

Sloganlar Meclisi İnletti

Meclisin oy birliği ile aldığı bu karar, toplantıya katılan Ülkücüleri sevince boğdu. Ülkücüler kararı bir süre ayakta alkışladı ve “Başbuğ Türkeş” sloganıyla Meclisi inletti.

Teklifi sunan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan yaptığı konuşmada, Merhum Alparslan Türkeş’in 79 yıllık ömrünü birlik ve beraberlik çalışmalarına adadığını ve Merhum Türkeş’in Türk siyasi tarihinde derin izler bıraktığını söyledi. Başkan Zolan,” Merhum Alparslan Türkeş,Türk Gençlerinin yetişmesinde ahlak ve ilme önem vererek ömrünü Türk Devleti ve Milletinin yükselmesine adamıştır. Bu nedenle Komisyonumuzca yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucu, Albayrak Meydan’ından Üçler’e bağlanan trafik yoluna “Alparslan Türkeş Bulvarı” isminin verilmesi uygun görülmüştür. Hayırlı olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum