Başkan Ahmet Çil: Önlem Almalıyız

Başkan Ahmet Çil: Önlem Almalıyız

Çal Ziraat Odası Başkanı Ahmet Haşim Çil, ilçenin tarımsal özellikleri ve durumu ile alakalı bir açıklamada bulundu.

A+A-

Başkan Çil açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

İklim değişikliği ve küresel ısınma bütün dünyada ve ülkemizde kendini hissettirmektedir. Bu değişimden çok etkilenmemek için gerekli tedbirleri almak ve bölgemizin şartlarını önümüzdeki yıllarda fırsatlara dönüştürmek için gerekli araştırma ve çalışmalar Çal Ziraat Odası olarak yapmak zorundayız.

Çal bölgemizde bağcılık, çerezlik ayçiçeği, yem bitkileri, dane mısır, kekik ve ceviz üretimi yoğun olarak yapılmaktadır. Bunların yanında bamya, anason, nohut, haşhaş, şeker pancarı, hububat üretimi yapılmakta ve son 4 yıldır devamlı destek olduğumuz, üreticilerimizin danışmanlığını yaptığımız yayla seracılığı devam etmektedir. Bütün bu ürünlerimizin yanında son olarak bölgemizde daha Önceden deneme üretimleri yapılan zeytinciliği de katarak devam etmek istiyoruz.

Çal ilçemiz genel olarak yüksek yayla olarak bilinir fakat zeytin üreticiliği içinde çok uygun rakımlarda arazilerimiz mevcuttur. Daha Önceden Kabalar, Develler, Ortaköy. Baklançakırlar, Karapınar ve Süller mahallelerimizde zeytin üretimi yapılmaktayken bu yıl yapılan dikimlerle zeytin varlığımız 1700 dekarlık bir alana ulaşmıştır.

Çal İlçemiz doğal yapısıyla, iklimiyle, bakir toprak yapısıyla her türlü üretimde en yüksek kalitede ürün demektir. Bölgemizde yetişen ürünlerin tadı. araması, raf ömrü vb. artı yönleri vardır. Şimdiye kadar yetiştirdiğimiz zeytinlerden aldığımız yüksek miktardaki yağ oranı bizleri sevindirmiş ve ilgimizi arttırmıştır.

Zeytinde de İddialı Olacak

Çal Ziraat Odası olarak diğer ürünler de nasıl marka olduysak zeytinde de Çal'ın adından çok söz ettireceğiz. Buna İnancımız tamdır.

Ortaköy mahallesi çiftçilerimizden Ahmet Avcı: Bölgemizde zeytin üretimini arttırmak İstiyoruz. Zeytin bizim için yeni bir umut oldu. Bu sayede köyden şehirlere olan göçün de azalacağını düşünüyoruz dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.