Başkan Akcan En Büyük Projesini Açıkladı

Başkan Akcan En Büyük Projesini Açıkladı

Akishaber Genel yayın yönetmeni Ahmet Özcan Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ile yaptığı röportajında Başkan Akcan’ın yeni dönem için projelerini sordu.

A+A-

Röportajda Başkan Akcan en büyük projesinin istihdama ve üretime yönelik olduğunu ifade etti. Başkan Akcan konu ile alakalı, “ Nasıl ki yayla seracılığını başlattıysak hayvancılıkla ilgili imkanı olmayan, küçükbaş hayvanları olup da yer problemi olan vatandaşların ağıllarını biz yapacağız.” şeklinde konuştu.

Ağıllarda 5 Sene Kalınacak

İkinci dönemlerinde hayvancılığa ve üretime çok önem vereceklerini vurgulayan Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Hazine arazileri üzerine hayvanların kalabileceği, etrafı çevrili, yanına da iki göz çobanın kalabileceği, içinde tuvalet banyo olan, elektrik olmayan yerlerde güneş enerjisi ile desteklenmiş ağıllar yapacaklarını ve burada anlaşma yapılan kişinin 5 sene bu hayvanlara bakmalarını isteyeceklerini, 5 seneden önce çıkanların ise geriye dönük kiralarını alacaklarını dile getirdi.

20 Bin Hayvan Ekonomiye Katılacak

Başkan Akcan yapacakları bu proje ile 20 bin hayvanın ekonomiye katılacağını belirtti ve bunun yanında projenin 8 bin kişiye iş istihdamı sağlayacağını söyledi.

İşte Başkan Akcan ile yapılan röportajın tamamı:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.