Başkan Baysal Yetkili Ancak Etkisiz Sendikalara Seslendi

Başkan Baysal Yetkili Ancak Etkisiz Sendikalara Seslendi

Hürrriyetçi Sağlık Sen Denizli İl Başkanı Hasan BAYSAL’ın şubat ayı enflasyonuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

A+A-

Başkan Baysal açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

2022 ve 2023 dönemleri için yapılan 6. dönem toplu sözleşmeyi tarihi kazanım olarak yutturmaya çalışan yetkili sendikanın foyası daha ilk aydan ortaya çıktı. Ek zam olarak değerlendirilen ve  %2.5 luk artışa ilave olarak yapılan  % 7.5 lik artış Ocak ayı itibarıyla  erimiştir.

Gerçek enflasyon yerine talimatlı enflasyon oranı belirleyen TÜİK, memur ve emeklileri enflasyona yenik düşürmüş ve çaresiz bırakmıştır. Ocak ayı enflasyonu  TÜİK’e göre % 11, özel bir araştırma şirketine göre  ise % 15. 2 olarak belirlenmişti.

TÜİK’in gerçeği yansıtmayan hesabına göre belirlenen enflasyon artışının da dahil edilerek  Ocak ayında altı aylık dönem için verilen % 7.5 oranındaki artış tamamen erimiş, Ocak ayı için memur ve emekliler  % 3.6 oranında  alacaklı duruma düşmüştür.

Memur ve emeklilerin Ocak ayından itibaren % 3.6 lık alacakları saklıdır.

Acı reçete olarak geri dönecektir

Toplu sözleşmeye katılan sendikaların öngörüsüzlüklerinin bedelini sabit gelirli memur ve emekliler ödemektedir. Neredeyse hemen hemen her gün her ürüne gelen zamlarla inim inim inletilen ve çaresiz bırakılan memur ve emeklilerin ahı ve  feryadı, memuru bu hale getiren yetkili ancak etkisiz sendikalara elbet bir gün acı reçete olarak geri dönecektir.

TÜİK bu gün itibarıyla şubat ayının enflasyon oranlarını;

Aylık  bazda % 4.81.

Yıllık bazda ise 54.44 olarak açıklamıştır.

Ancak bağımsız bir kuruluş olan ENAGRUP - Enflasyon Araştırma Grubu aynı parametreler ışığında enflasyon oranlarını;

Aylık bazda %5.44

Yıllık bazda ise  %123.80 olarak gerçekleştiğini açıklamıştır.

Bu durumda Ocak ve Şubat ayları için Memur ve emeklilerin enflasyondan kaynaklanan alacakları toplamı 08.94 dür.

Memur ve emeklilerin çarşı pazar enflasyonunun bu rakamlardan da yüksek olduğu  gerçeğini başta TÜİK yetkilileri olmak üzere tüm şürekası kabul etmektedir.

Ne yazık ki, aylık düzenli olarak artan enflasyon karşısında memur ve emeklilerin ücretlerinin sabit kalması adalet terazisinde tartılacak bir durum değildir. Hak ve adaletin tecelli ettirileceği Devlet kurumlarını işgal edenlerin bir an önce sabit gelirli memur ve emeklilerin maaşlarına aylık enflasyon farklarını yansıtmaları  ve bu vebalden kurtulmaları gerekir.

Hürriyetçi Sağlık Sen olarak, daha önceki yıllarda uygulanan eşel-mobil sistemine geçilerek Ocak ayından itibaren ortaya çıkan enflasyon farklarının ödenmesini talep ediyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.