Başkan Berberoğlu’nda 4 Ekim Mesajı

Başkan Berberoğlu’nda 4 Ekim Mesajı

Denizli Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Türkay Berberoğlu, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü ile alakalı bir açıklamada bulundu.

A+A-

Başkan Berberoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Dünyada birçok canlı türü yok olma tehlikesi ile karşı karşıyadır. İnsanlar olarak kendi geleceğimiz açısından da hayvanları yaşatmak ve türlerini korumak zorundayız. Hayvanları düşman değil dost olarak görmeliyiz

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günüdür. Tüm canlıların bu dünyada yaşam hakları vardır. Hayvan hakları ile ilgili çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşları 1931 yılında Hollanda'da bir araya gelerek 4 Ekim’i Dünya Hayvanları Koruma Günü olarak kabul etmiştir. O tarihten beri ülkemizde de 4 Ekim hayvanları koruma günü olarak kutlanmaktadır. Tüm canlıların yaşam hakkı bulunduğu, insanlığın geleceği açısından tüm canlıların varlığını sürdürmesi gerektiği konusunda kamuoyunun bilinçlendirilmesi, insanlık tarihinden bu yana birlikte yaşadığımız bu canlıların “düşmanımız değil dostumuz olduğunu” kabul ederek birlikte yaşamak zorunda olduğumuzun farkına varmalıyız. Bu bakımdan 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma gününde tüm çalışan hayvanlara tatil uygulanması çok önemli bir duyarlılık göstergesi olacaktır

Arılar yok olursa insanlığın sonu gelir

Dünyada birçok canlı türünün yok olduğu birçoğunun da tükenme tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı görülüyor. İnsanlar hayvanları korumak ve haklarını savunmak durumundadır. Ünlü bilim insanı Einstein, “Dünyada arılar yok olursa insanlığın sonu gelir.” Demiştir. İnsanlığın geleceği açısından diğer canlıların yaşamlarını hayati derecede önem taşımaktadır. Hayvanların korunması konusunda toplumsal bilinç ve duyarlılık oluşturulması gerekmektedir.

Bu konuda kayda değer mesafeler almak için valilikler, belediyeler ve hayvan hakları dernekleri üniversiteler ilköğretim okulları ve anaokulları işbirliğinde hayvan barınakları ziyaret edilmelidir. Öğrenciler ve ailelerinin katılımı ile gerçekleştirilecek bu etkinliklerde barınaklara hayvanlar için yaşamsal önem taşıyan mama, su kabı, mama kabı, ve battaniye gibi malzeme yardımları yapılabilir. Sahipsiz hayvanların varlık ve yaşam nedenlerinin insan eli olduğu unutmamalıyız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.