Başkan Bozkurt'tan Asgari Ücret Açıklaması

Başkan Bozkurt'tan Asgari Ücret Açıklaması

Umut Partisi kurucu Genel Başkanı Abdulkadir Bozkurt son günlerde belirlenmeye çalışılan asgari ücret ile alakalı açıklamalarda bulundu.

A+A-

Umut Partisi kurucu Genel Başkanı Abdulkadir Bozkurt son günlerde belirlenmeye çalışılan asgari ücretin ne kadar arttırılırsa arttırılsın serbest ekonomi piyasasında tedbir alınmadığı takdirde asgari ücretli çalışanların mağdur olacağını belirterek açıklamalarda bulundu.

Başkan Bozkurt açıklamasında;"Gündemde asgari ücretin ne kadar olması gerektiği ile ilgili birçok görüş ve öneriye rastlamaktayız. 

Ülkemizde emekli ve çalışanlar her ay yüksek enflasyon oranları altında ezilmektedir.Belli bir süre sonunda ise aylık enflasyon fark oranlarının toplanarak zam yapılması emekli ve çalışanların yüzünü güldürmemektedir.Oysa ki, aylık enflasyon oranı farkı emekli ve çalışanların maaşlarına her ay düzenli olarak eklenmesi halinde ekonomik zorlukların bir nebze önüne geçilecektir.

Halkın gıda tüketimi serbest ekonomi adı altında zincir marketlerin ve büyük marketlerin fiyat artışlarının tekeline bırakılmıştır.Hükümet zincir marketlerin ve büyük marketlerin keyfi fiyat artışını engellemek maksadıyla acil tedbir almalıdır.

Asgari Ücretin 10,15,20 bin  olması kişilerin alım gücünü yükseltmeyecektir. Yapılan asgari ücret zammının akabinde her şeye aynı oranda zam gelecektir. Bir çok aç gözlü ve fırsatçı zengin daha çok para kazanmak için gayret gösterecektir.

Çalışanları bekleyen diğer bir tehlike ise asgari ücretin aşırı yükseltilmesi durumunda işçi maliyetlerinin ve vergilerin yüksek olması sebebiyle bir çok çalışan işveren tarafından işten çıkarılacaktır.

Gönül isterki halkımızın alım gücü en üst seviye çıksın,fakat aç gözlü bazı esnafın para hırsı buna asla müsaade etmeyecektir.

Ekonomide akıllardan çıkarılmaması gereken en önemli husus ise her alanda yerli ve milli üretime dayalı ekonomik politikalar üretilmeli,borç ve faiz ekonomisinden bir an önce kurtulunmalıdır. Ekonomi ancak bu şekilde düzelir."dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.