Başkan Doğan Çocuklar İçin Söz Verdi

Başkan Doğan Çocuklar İçin Söz Verdi

Merkezefendi Belediyesi’nca hizmete hazır hale getirilen, pandemi  sebebi ile açılışları yapılmayan Kadın Çocuk Yaşam Merkezleri’nin ilki Gümüşçay Mahallesi’nde tören ile açıldı.

A+A-

Törene Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcıları Fatma Atıcı Bakcan ve Necdet Yılmaz, İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık, Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum, Cumhuriyet Halk Partisi Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı, Merkezefendi Belediye meclis üyeleri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

Kadınların, çocukların ve gençlerin Merkezefendi’de ayrıcalıklı olduğunu söyleyen Başkan Doğan, “Bizler yola çıkarken söz vermiştik. Kadınların, çocukların ve gençlerin ilçemizde ayrıcalığı olacak. Sözümüzü gerçekleştirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Kadın Çocuk Yaşam Merkezlerimiz Gümüşçay, Merkezefendi, Sevindik, Sümer ve Akkonak Mahallelerimizde faaliyete geçirdik. Sadece bir başkan adayı olarak değil, bir anne olarak, bir kadın olarak çocuklarımız Merkezefendi’de eşit ve adil şekilde eğitimden ve sağlıktan yararlanacak. Sözümüzü tutuyoruz. Bu çalışmalarımızın devamı da gelecek. Diğer mahallelerimizde de açılışlar yapacağız” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Sosyal ve ekonomik durumu iyi olmayan çocuklarımız Kadın Çocuk Yaşam Merkezlerimize gelerek etüt alacaklar. Bazı çocuklarımız şanslı özel okula gidiyorlar, özel kurslar alıyorlar. Bazı çocuklarımız da alamıyor. Söz veriyorum, 5 yıllık dönemde çocuklarımız eşit eğitim alacak. Yabancı dil kursları olacak, akıl oyunları olacak, robotik kodlama olacak. Çalışmalarımızı ilim ve fen yolunda gerçekleştireceğiz. Çocuklarımızın donanımlı birey olmaları için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

“BİR YANDA ÇOCUKLAR BİR YANDA ANNELER EĞİTİM ALACAK”

80 Merkezefendili çocuğun Gümüşçay Kadın Çocuk Yaşam Merkezi’nde eğitim alacağını belirten Başkan Doğan, “Merkezlerimizin İlkini Gümüşçay Mahallemizde açıyoruz. 80 çocuğumuz burada eğitim alıyor. Salgından dolayı sadece çocuk bölümünü açtık. Kadınlarımız için de spor bölümleri var. Buralarda sadece kadınlar spor yapabilecek. İstedikleri zaman gelecekler, istedikleri kursları alabilecekler. Ne eğitimi verileceğini sizler, kadınlarımız belirleyecek. Merkezlerimizde bir yanda  çocuklarımız eğitim alırken bir yanda da anneleri ya spor yapacak ya da eğitim alacak. Mutlu çocuk demek, mutlu anne baba demek. Mutlu anne baba demek de mutlu toplum demek. Bizler mutlu toplum oluşturabilirsek refah seviyemizi artırmış olacağız” dedi.

“GÜMÜŞÇAY’IN SORUNUNU ÇÖZDÜK”

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Gümüşçay Mahallemizde yıllardır sorun halinde olan parkımızı yaptık. Uyuşturucu ve alkol bataklığı olan bölgeyi kurtardık ve bu düzenden kurtulduk. 15-20 gün içerisinde de parkımız aktif olacak. Bütçeden hak ettiği payları almayan mahallelere eşit ve adil şekilde hizmetleri dağıtacağız. Bizim için eşitlik ve adalet çok önemli. Diğer mahallelerimizde de birçok proje gerçekleştireceğiz. Muratdede Mahallemizde ilerleyen günlerde bir kreş açılışı olacak. Taziye evimizi Alpaslan Mahallemize 3 ay içerisinde kazandıracağız. Bu projemize de en kısa sürede başlayacağız” diye konuştu.

“İLÇEMİZE BİLİM MERKEZİ KAZANDIRACAĞIZ”

Hiçbir zaman durmadıkları, projeler ürettiklerini söyleyen Başkan Doğan, “Göreve geldiğimiz tarihten itibaren birçok çalışma gerçekleştirdik. Talepler var, beklentiler var. Hepsi programlarımız içerisinde ve hepsini gerçekleştireceğiz. Merkezefendi’de okullarımızın, öğrencilerimizin birlikte hareket edebilmeleri için bir bilim merkezi açacağız. Gençlerimizin en mutlu günlerinde düğün salonu ücretleri ile uğraşmamaları için Sümer Mahallemize bir düğün salonu kazandıracağız” dedi.

“KADINA, ÇOCUĞA VE GENÇLERE ÖNCELİK VERECEĞİZ”

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Bizler yeni dönemde kadına, çocuğa ve gençlere biraz daha öncelik vereceğiz. En kısa zamanda kariyer merkezi kuracağız. Gençlerimizi meslek edindirip istihdam sağlayacağız. Üretime dayalı, insana dayalı projelerle karşınızda olacağız. Herkesin ailesinde sıkıntılar var. Bunların hepsini çözeceğiz. Kadın Kooperatifi kurduk, 25 kadına istihdam sağladık. Salgın döneminde doğanın, sağlığın, üretimin ne kadar değerli olduğu gördük. Merkezefendi’de ekilmeyen ve biçilmeyen bir yer olmasın istiyoruz. Önümüzdeki süreçte tarıma büyük katkımız olacak” diye konuştu.

“BU MERKEZLER BELEDİYEMİZİN BİR ŞUBESİ”

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan,” Bu merkezlerimiz sadece etüt ve spor merkezi değil. Merkezlerimiz belediyemizin bir şubesi, bir kapısı. Talebiniz, istekleriniz ve şikayetiniz varsa her türlü burada bulunan çalışma arkadaşlarımıza iletebilirsiniz. Belediye artık sizin ayağınıza gelecek demiştik. Bu merkezle birlikte belediyeyi ayağınıza getirdik. Sizler destek oldunuz ve bizler bu yola çıktık. Bu daha başlangıç, daha birçok projeyi hep beraber gerçekleştireceğiz” dedi.

“KADINLARA VE ÇOCUKLARA BU MERKEZ HAYIRLI OLSUN”

Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu ise, “Sağlam bir toplumun temeli ailedir. Sağlam bir aile de bir kadından bir çocuktan geçiyor. Bugün burada ve daha sonraki günlerde diğer mahallelerimizde açılacak olan merkezleri son derece önemli buluyorum. Bu merkezlerimiz Merkezefendimize, Denizlimize, kadınlarımıza ve çocuklarımıza hayırlı olsun. Kadının ve çocuk bizim toplumumuzda çok önemli bir yere sahip. Çalışan anneler, çocuklarına vakit ayıramaz hale geliyor. Bu merkezler sayesinde anneler iş hayatında çocukları için endişe duymayacaklar” diye konuştu.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti. Kurdele kesiminden sonra protokol üyeleri ve Merkezefendililer, Gümüşçay Kadın Çocuk Yaşam Merkezi’ni gezdi. Sevindik Kadın Çocuk Yaşam Merkezi yarın saat 14.00’te, Sümer Kadın Çocuk Yaşam Merkezi ise saat 15.00’te açılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.