Başkan Erdoğan İhracatı Değerlendirdi

Başkan Erdoğan İhracatı Değerlendirdi

Başkan Erdoğan İhracatı Değerlendirdi

A+A-

 Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Ağustos ayı ihracatında tüm zamanların rekorunun kırılmasını sevinçle karşıladıklarını belirterek, “Bu rakamlar gösteriyor ki; umutsuzluğa kapılmak için hiçbir neden yoktur. Türkiye dev ekonomiler arasına girme yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Türkiye ihracat rekorları ile birlikte zincirlerini de kırıyor” dedi.

 

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Ağustos ayında kırılan ihracat rekorunu değerlendirdi. Denizli ihracatının Ağustos ayında geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 14.3 artışla 224 milyon dolar, Türkiye ihracatının ise geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 12.36 artışla 13 milyar 287 milyon dolar olarak gerçekleştiğini ve tüm zamanların en yüksek oranına ulaştığını belirten Erdoğan, bunun Türkiye’nin istikrarlı büyümesinin ve parlak geleceğinin kanıtı olduğunu ifade etti.

İhracatta yakalanan başarının tüm unsurlarıyla ekonominin dinamiklerinin başarısı olduğuna işaret eden Erdoğan, “Bu rakamlar Türkiye’nin doğru yolda olduğunun, dünyanın dev ekonomileri arasına girme hedefine emin adımlarla yürüdüğünün göstergesidir. Biz asla inancımızı, umudumuzu yitirmeyeceğiz. Çalışmaya üretmeye devam edeceğiz. Ülkemizin, insanımızın hak ettiği refaha kavuşması için elimizden geleni yapacağız. Türkiye artık kabına sığmamaktadır. Hem rekorları hem de zincirlerimizi kırıyoruz” dedi.

EKONOMİ YÖNETİMİNE TEŞEKKÜR

İhracattaki istikrarlı artışın ekonomi yönetiminin başarısı olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Ekonominin dinamikleri büyük bir orkestra gibidir. Bu orkestrayı başarıyla yöneten başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Sayın Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci ve değerli bürokratlarımızı, fedakar sanayicilerimizi, ihracatçılarımızı kutluyor, teşekkür ediyorum. Üretmenin, ürettiğini satabilmenin, uluslararası piyasaların zor koşullarında mücadele etmenin kolay olmadığını biliyoruz. Değerli ihracatçılarımızın emeklerinin ne kadar değerli olduğunun bilicindeyiz. İş alemi olarak ekonomi yönetiminin güvenilir ellerde olması bizim de geleceğe yönelik umutlarımızı ve çalışma şevkimizi diri tutmaktadır” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.