Başkan Filiz'den 23 Nisan Mesajı

Başkan Filiz'den 23 Nisan Mesajı

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebeti ile bir kutlama mesajı yayınladı.

A+A-

Başkan Filiz yayınladığı mesajında milli iradenin tecelli ettiği, kuruluşunun 98. yılının kutlandığı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, demokrasinin, milli devletin ve geleceğin en büyük güvencesi olduğunu ve bu güvencenin toplumsal dayanağının pırıl pırıl çocukları olduğunu belirtti.

TBMM’nin, sadece meşruiyetini ve iradesini milletten alan kurumsal bir yapı olmadığını, aynı zamanda büyük Türk milletinin yaşama, var olma, bağımsızlık ve özgürlük coşkusunun temsil edildiği milli ruhun ifadesi olduğunu dile getiren Başkan Filiz; aziz milletimiz tarafından liyakat takdir edilip ehil, güvenilir, kudretli ve kararlı ellere teslim edilmiş bir TBMM’nin, Türkiye Cumhuriyeti’ni lider ülke yapabilecek tek kudret olduğunu, Ne mutlu ki bugün, birbirini tamamlayan temel nitelikleri ile artık kurumsallaşan ve kökleşen Cumhuriyet'imizin kuruluş ideallerine her zamankinden daha yakın olduğumuzu, bu başarının her şeyden evvel aziz milletimizin ve onun değişim iradesini yaşama geçiren, tarihi reformlara, cesur kararlara imza atan Yüce Meclisimizin olduğunu dile getirdi.

TBMM VURGUSU

Cumhuriyetin en önemli kurumlarından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 98. Yıl dönümünü ve Milli Egemenlik Çocuk Bayramını büyük bir coşku ve gururla kutlandığını vurgulayan Başkan Filiz, 23 Nisan 1920 tarihinin, sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış tarihi olmadığını aynı zamanda millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olduğunu, Milli iradenin tecelligâhı olan TBMM’nin, sadece demokratik hayatın değil aynı zamanda millet olarak topyekûn kararlılık ve inançla verdikleri destansı İstiklal Mücadelesinin de karargâhı olduğunu ifade etti.

Milleti bölmeye, ülkeyi parçalamaya, devleti zafiyete düşürmeye çalışan şer odaklarının dün olduğu gibi bugün ve yarınlarda da hep olacağını dile getiren Başkan Filiz, Millet olarak bu gerçeği her zaman hafızalara tutup, birlik ve beraberliğe zeval getirmeyecek bir dayanışma ve anlayış içerisinde olunması gerektiğini, çocukların insanlığın ortak umudu, geleceği ve en önemli hazinesi olduğunu, çocuklarını ruhsal ve bedensel olarak en iyi biçimde yetişmeleri için çaba gösteren toplumların, gelişimlerine devam ederek geleceğe güvenle bakabildiklerini belirtti ve milletin en değerli varlığı olan çocukların, barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri, aydınlık yarınlarımızın güvencesi olduğunun altını çizdi.

Çocukların sevgi ve hoşgörü dolu bir ortamda yetiştirilmesi, yeteneklerinin geliştirilmesi, beklentilerinin karşılanması, sorunlarına çözüm bulunabilmesi ve umutlarının canlı tutulabilmesi, geleceğine yön verecek güçte bireyler olarak toplumsal yaşamda yer alabilmelerinin temel amaçları arasında ilk sıralarda yer aldığını söyleyen Başkan Filiz, çocukların hepimizin geleceği olduğunu belirtti ve bu vesile ile ülkemizin ve dünyamızın geleceğinin, çocuklarımızın gözleri gibi parlak ve ışıltılı olmasını dileyerek, bugünün çocuklarının, ileride çok daha müreffeh bir Türkiye’yi inşa edecek, dünya barışına önemli katkılar sağlayacak olduklarına inandığını dile getirdi.

Başkan Necip Filiz, burada çocuklara düşen görevin, bilime ve gelişen teknolojilere açık, okuyan, sorgulayan, araştıran ve bunlarla beraber düşünen ve düşündüklerini güzel bir şekilde dile getiren, dürüst, çalışkan, başarılı, demokrasiye ve insan haklarına saygılı bireyler olmak olduğunu belirtti.

Başkan Filiz kutlama mesajını, bu duygu ve düşünceler ile, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Atatürk olmak üzere, bütün kahramanlarımız, bu vatan için canını feda eden bütün şehitlerimizi saygı ve minnetle anarken, bugüne anlam katan geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın ve bütün hemşerilerimin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerim ile kutluyorum. İfadeleri ile sonlandırdı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.