Başkan Gürlesin Alzheimer Derneğini Ziyaret Etti

Başkan Gürlesin Alzheimer Derneğini Ziyaret Etti

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Alzheımer hastalarının çözümü için ne gerekiyorsa yapılacağını bildirdi.

A+A-

Başkan Gürlesin ve Kaymakam Beyru, Alzheımer Derneği Denizli Şubesi’ne giderek buradaki yaşlılarla bir araya geldi. Dernek Başkanı Kader Kurhan, Başkan Gürlesin ve Kaymakam Beyru’yu dernekte konuk etti.

Burada yaşlılar ve Alzheımer hastaları, isteklerini dile getirdi. Dernek Başkanı Kurhan,  Pamukkale Belediyesi’nin Alzheımer hastalarına gösterdiği destekten dolayı Başkan Gürlesin’e teşekkür ederek plaket takdim verdi.

Başkan Gürlesin, Alzheımer hastalığının gündemde tutulması gerektiğine dikkat çekerek, ‘Biz bu hastalarımıza ve yaşlılarımıza yardım etmek istiyoruz. Görevimizin dışında ise köprü olmaya çalışırız. Bir yerel yönetici olarak bana düşen ne varsa yapacağım. Kaymakamımızla işbirliği halinde birlikte hareket ediyoruz. İşbirliği çok önemlidir. Bundan sonra hep beraber yapılacakların üzerine gideceğiz. Amacımız hizmet etmektir. Gelip istişare etmek üzere sizlerin yanınızdayız. Sizlerden gelen talepleri de değerlendirerek en doğru yöntemi belirleyip uygulamaya geçmek istiyoruz. Meclis üyelerimiz olsun, derneğimiz olsun diğer arkadaşlarımız olsun herkesin fikriyle belli noktaya getirip sorunları çözeceğiz. Bu da hepimizin eseri olsun. Belediyemizin yaşlılara yönelik yeni çalışması olacak. Belediyemizde tamir ekibi oluşturuyoruz. Yaşlı, ihtiyaç sahibi ve yardıma muhtaç insanlarımızın evlerine gidip kapısı, penceresi, boyası, badanası, temizliği ve diğer işlerinin görülmesi için ekip oluşturuyoruz. Birlikte hareket ederek yaşlılarımızın bu ihtiyacını da karşılayabiliriz’ dedi.

Kaymakam Beyru da belediyenin söz konusu ailelerin evini temizlerken psikolog gibi diğer ihtiyaçların da kaymakamlık tarafından karşılayacağını belirterek, ‘Benimde bir yakınım alzheımer hastasıydı. Nasıl sıkıntılar çekildiğini, neler yaşandığının iyi kötü bende yakınan gören ve yaşayan bir insanım. Kaymakamlık, belediyemiz, meclis üyesi arkadaşlarımız birlikte üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Alilerin ihtiyaçlarını belediye karşılayacak. Haftalık ya da 15 günde bir o eve giderek temizlik yapacak. Bunun dışında 112’nin dışında periyodik bakımları gereken hastalarımız oluyor. Onların hastaneye naklini de belediye yapacak. Bizde yaşlıların evde bakım işlerini yapacağız. Hasta ve yakınlarına her türlü desteği vereceğiz. Özellikle Alzheımer hastalarının psikolog desteği ihtiyacı var. Geçen Başkanımız bir eve gitmiş. Ailesi 25 yaşındaki bir genci, zarar veriyor diye elini kolunu zincirle bağlamış. Hemen psikolog tedavisine başladık. Genç şuanda toplum sağlığı merkezinde günlük hizmetini alıyor. Resim yapıyor, tedavi görüyor.’ dedi.

Dernek Başkanı Kader Kurhan da, Başkan Gürlesin ve Kaymakam Beyru’yu ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.