Başkan Gürlesin; 'Halktan Kopuk Bir Belediyecilik Olamaz''

Başkan Gürlesin; 'Halktan Kopuk Bir Belediyecilik Olamaz''

Başkan Gürlesin; 'Halktan Kopuk Bir Belediyecilik Olamaz''

A+A-

VATANDAŞ NEREDE BAŞKAN GÜRLESİN ORADA

 

Pamukkale Belediyesi, 40 ay önce kuruldu. Belediyenin kurucu başkanı Hüseyin Gürlesin, göreve başladığı ilk günden bu yana hep vatandaşın yanında oldu. Bebeği dünyaya gelen ailenin de yanında olan Başkan Gürlesin, cenaze evlerinde de yer aldı. 68 mahallede yaşayan 337 bin 44 Pamukkaleli’nin her zaman yanında olan Başkan Gürlesin, “Biz vatandaş için çalışıyoruz. Onların her zaman yanlarında olduk, olmaya da devam edeceğiz” dedi.

 

 

Pamukkale Belediyesi, 2014 yılının Mart ayında Denizli’nin büyükşehir olmasıyla kuruldu. Yaklaşık 40 ay önce kurulan Pamukkale Belediyesi’nin kurucu başkanı Hüseyin Gürlesin, ilk günden itibaren Pamukkaleli vatandaşların yanında oldu. 337 bin 444 nüfusuyla ülkemizdeki 26 ilden büyük olan Pamukkale ilçesini “Pamukkale’de yaşamak ayrıcalıktır” sloganıyla yönetmeye başlayan Başkan Gürlesin, ilçenin sağlıktan güvenliğe, eğitimden sosyal belediyeciliğe kadar tüm sorunları ile yakından ilgileniyor.

 

HALKLA HER ZAMAN BİR ARADA

 

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, resmi çalışmalar dışında zamanının neredeyse tamamını sahada geçiriyor. Pamukkale’yi geleceğe taşımak için hazırlanan projeleri bizzat takip eden Başkan Gürlesin, sıkıntı yaşanmaması için işi sıkı tutuyor. Sınır olan Cankurtaran ile Gözler arasında 65 kilometre mesafe bulunan Pamukkale ilçesinin 68 mahallesine defalarca giden Başkan Gürlesin, halkla temas kurarak yapılan ve yapılacak olan çalışmaların yankılarını bizzat takip ediyor. Geçen yıldan bu yana devam eden “Mahalle Buluşmaları”nda halkın ayağına giderek yapılan çalışmaları halka anlatan Başkan Gürlesin, halkın hangi çalışmaları istediğini de öğreniyor. Mahalle buluşmaları devam ederken, bu çalışmanın yanında “Başkan Gürlesin ile Halk Günü” etkinliği ile vatandaşlar her ayın ilk Pazartesi günü bu kez Pamukkale Belediyesi’nde başkana konuk oluyor. Pazaryerlerinde de halkı dinleyen Başkan Gürlesin zaman zaman da esnafları ziyarete ederek hal hatır soruyor. Bebeği olan aileleri de zaman zaman ziyaret eden Başkan Gürlesin, cenaze evlerini de gitmeyi ihmal etmiyor. Yaşlı ve engelli olan vatandaşlara da büyük önem veren Başkan Gürlesin, haftanın belirli günlerinde mutlaka ziyaretler gerçekleştiriyor. Her Cuma namazını ilçenin farklı mahallesinde kılan Başkan Gürlesin, cami çıkışında orada bulunan cemaatle sohbet ederek, dertlerini dinliyor. Mahalle muhtarlarıyla birlikte alan gezisine de çıkan Başkan Gürlesin, asfalttan parka, kaldırımdan temizlik çalışmalarına kadar her konuyu bizzat takip ediyor. Okullardaki öğrencilerle de bir araya gelen Başkan Gürlesin, vatandaşlara hizmet eden personelleriyle de yakından ilgileniyor.

 

“ALANIMIZ ÇOK GENİŞ”

 

“Halktan kopuk bir belediyecilik olamaz” diyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Bizler her daim halkımızın yanında, halkımızla birlikte ilçemizi daha da yaşanabilir hale getirmeye çalışıyoruz. Pamukkale ilçemiz, 21 ülkeden, 26 ilden büyük bir ilçe, 68 mahallemiz mevcut. 2016 verilerine göre ilçe nüfusumuz 337 bin 444 kişi. Bir ilçe belediyesi olarak çok geniş bir alanda hizmet veriyoruz. Halkımıza hizmet ederken de vatandaşlarımızın isteklerini, mahallemizin ihtiyacına göre hareket ediyoruz. İlçemize daha sağlıklı ve kaliteli hizmet verebilmek adına da vatandaşla bire bir sürekli iletişim halinde olmak gerektiğinin bilincindeyiz. Bu bilinçten hareketle de, halkımızın bizlere rahat bir şekilde ulaşabilmesi, derdini sorununu, isteklerini iletebilmesi adına mahalle buluşmaları, belediyemiz de halk günleri düzenliyoruz. Bunlarla birlikte mahallelerimize giderek ev ziyaretlerimizi, esnaf ziyaretlerimizi, Pazar yeri ziyaretlerimizi sürekli gerçekleştiriyoruz. Her Cuma farklı bir mahallemizde bulunan camilerimizde Cuma Namazımızı vatandaşımızla birlikte kılarak, namaz sonrası hoş sohbet ederek, hal hatırlarını soruyor, onları dinliyoruz” diye konuştu.

 

“EMANETİN FARKINDAYIZ”

 

“Bize verilen emanetin farkındayız” diyen Başkan Gürlesin, açıklamasına şöyle devam etti; “Biz 30 Mart 2014’te halkımızdan bu emaneti aldık. Amacımız Pamukkaleli vatandaşlarımıza daha yaşanabilir bir ilçe oluşturmak. Bunun için başta başkan yardımcılarım olmak üzere meclis üyelerimiz ve personellerimizle birlikte gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek. Bugüne kadar 68 mahallemize öncelik sıralamasına göre mutlaka hizmet götürdük. Görev süremizin son gününe kadar çalışmalarımız aralıksız devam edecek. Bugüne kadar Türkiye’de bir çok belediyenin cesaret bile edemediği bir çok çalışmaya imza attık. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi’ni yapıyoruz.  Cumhuriyet ve Karahayıt’ta 112 Acil İstasyonu ve Aile Sağlığı Merkezi inşaatları devam etmekte. Bununla birlikte turizm bölgemiz olan Pamukkale ve Karahayıt’ta önemli çalışmalar imza attık. Biz Pamukkale’ye kalıcı eserler bırakmak istiyoruz. Bunun için Allah bize güç verdiği sürece çalışmalarımız devam edecek”.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.