Başkan Gürlesin,Kekiğin Başkentinde!

Başkan Gürlesin,Kekiğin Başkentinde!

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, kekik diyarı Gözler Mahallesinde kekik başta olmak üzere adaçayı üretiminin tanıtımı amacıyla düzenlenen tarla günü etkinliğine katıldı

A+A-

Kekik, adaçayı tarlalarını üreticilerle birlikte gezen Başkan Gürlesin, “İlçemiz tarımsal üretimde de söz sahibi. Bu yıl kekikten tüm tarım ürünlerine kadar üreticilerimizin en iyi ürünü almalarını, hayırlı kazançlar elde etmelerini Allah’tan temenni ediyorum” dedi.

Türkiye’nin yüzde 60 ve dünyanın ise yüzde 50 kekik üretimi Pamukkale İlçesinde gerçekleştiriliyor. Türkiye’nin yüzde 80 adaçayı üretimi ise yine Pamukkale İlçesinde yapılıyor. Hem kekik hem de adaçayı üretiminde söz sahibi olan ve kekik diyarı olarak tanınan Pamukkale İlçesinin Gözler mahallesinde üreticiler, “Tarla Günü” etkinliği düzenledi. Hem kekik hem de adaçayı ürününün tanıtımının gerçekleştirildiği etkinliğe katılan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’de üreticilerle birlikte kekik, adaçayı ve üretimine başlanan lavanta bahçelerini birlikte gezdi. Aromatik bitkilerin muhteşem kokuları ve yeşile boyanan göz alabildiğince uzanan arazilerde, katılımcılar o anların tadını çıkardı.

“KEKİĞİN BAŞKENTİ GÖZLER”

Kekik ve adaçayı üretiminde merkez konumdaki Gözler’de Pamukkale Belediyesi olarak her zaman üreticinin yanında olduğunu belirten Başkan Gürlesin, “İlçemizde merkez mahallelerimize en uzak yerlerden birisi de 50 kilometreyle Gözler mahallemiz. Gözler mahallemizin en büyük özelliklerinden birisi de kekik üretiminde ön sıralarda olması. Kekik üretiminin başkentindeyiz. Ayrıca bu bölgemiz adaçayı üretiminde de ciddi anlamda söz sahibi. Gözler mahallemiz dahil ilçemizde Türkiye’nin yüzde 60, Dünyanın ise yüzde 50 kekik üretimini yaptığımızı vurgulamak istiyorum. Böylesi önemli bir ürünün dış pazarlara aktarıldığı bir yerde Pamukkale Belediyesi olarak üst yapıdan tarımsal arazilerin yollarının düzenlenmesine, üreticilerimizin talep ettiği ihtiyaçların giderilmesine kadar ciddi yatırımlar gerçekleştirdik. 3 milyon liralık bir yatırımdan söz ediyorum. Gözler’de Pamukkale Belediyemiz kurulduktan sonra ciddi bir değişim yaşandı. Belde iken son olarak CHP’li belediye başkanı 15 yıl Gözler’de sadece bu mahalleye hizmet için seçilmişti. Onların 15 yılda yapamadıklarını ben iddia ediyorum biz 2 yılda fazlasıyla yaptık. Tabi ki bununla kalmayacağız. Yatırımlarımız ihtiyaçlar doğrultusunda dönemimiz boyunca bu bölgeye ve diğer mahallelerimize devam edecek. Hizmet için yola çıktığımız bu yolda söylemimiz, ‘Merkezde ne varsa en uzak mahallemizde de o olacak’ idi. Bu doğrultuda tüm mahallelerimize hizmet ulaştırmak için durmaksızın çalışıyoruz. İlçemiz tarımsal üretimde öne çıkan bir yer. Pamukkale Belediyesi olarak da tarımı önemsiyoruz. Gözlerimizde, tarımsal üretimin yapıldığı tüm mahallelerimizde bu yıl üreticilerimizin en iyi ürünü almalarını, hayırlı kazançlar elde etmelerini Allah’tan temenni ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.