Başkan Güven; “Vatanımızı işgal etmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz''

Başkan Güven; “Vatanımızı işgal etmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz''

Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

A+A-

Türkiye’ye ve millî iradeye yapılan bir suikast olan 15 Temmuz ihanet girişimine karşı milletin ortaya koyduğu direnişin tarihte eşi benzeri olmadığını kaydeden Başkan Güven, o gece bütün dünyanın milletimizin asla diz çökmeyeceğini ve boyun eğmeyeceğini bir kez daha anladığını dile getirdi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere; Başbakan Binali Yıldırım, hükümet, Meclis ve milletin bütünleşerek büyük bir kahramanlık gösterdiğini kaydeden Başkan Güven, “15 Temmuz’da, milletin birliğini, insanlığın faydasını düşünmeyen, millet ve ümmet bilincinde olmayan oluşumların farklı güçler tarafından kullanılabileceği görüldü.

O gece ve sonrasındaki gün ve gecelerde tuttuğumuz nöbetlerimizde halkımız da bizlerle tek yürek olmuştur. Ülkemiz, iç savaşa ve dış güçlerin müdahalesine yol açacak bir hareketle karşı karşıya kaldı. Ama Cumhurbaşkanımızın duruşu ve milletimizin iradesiyle, çok kanlı bir darbe engellendi, suikast boşa çıkarıldı” dedi.

İhanet girişiminin ardından Cumhurbaşkanımızın seslenişi ile 81 ilde genç, yaşlı, kadın, erkek demeden milletin ayağa kalktığını, meydanlardan ses verdiğini vurgulayan Başkan Güven, milleti kolay lokma zannedenlerin yanıldığını, heveslerinin kursaklarında kaldığını söyledi.

15 TEMMUZ’DA CUMHURİYET MEYDANI’NDA BULUŞALIM

Milletimizin bugüne kadar diz çökmediğini, bundan sonra da asla diz çökmeyeceğini kaydeden Başkan Güven, şunları belirtti: “Vatanımızı işgal etmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Bu coğrafya ecdadımızın, şehitlerimizin kanıyla sulanarak bize emanet edildi. Bizler de bugünün insanları olarak ecdadımızdan aldığımız bu kutsal mirası, bu mukaddes toprakları inşallah bizden sonraki nesillere daha güçlü bir şekilde teslim etmeye kararlıyız. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. Bundan sonra da bu tip antidemokratik girişimlerin; sivil iradeye, milli iradeye karşı kalkışmaların olmaması için millet olarak teyakkuzda olacağız. 15 Temmuz kahramanlık destanının birinci yılında Cumartesi akşamı Cumhuriyet Meydanı’nda buluşarak sabaha kadar demokrasi nöbetinde olacağız. Bütün hemşerilerimi 15 Temmuz Cumartesi saat 21:00’da Cumhuriyet Meydanı’na davet ediyorum. Bu vesileyle 15 Temmuz şehitlerimize ve vatan için canını feda eden bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükranla anıyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.