Başkan Güven Ulusal Basına Çivril'i Tanıttı

Başkan Güven Ulusal Basına Çivril'i Tanıttı

Çivril belediye başkanı Dr. Gürcan Güven, ulusal basın kuruluşları ve temsilcilerini ilçede ağırladı.

A+A-

Işıklı gölü, Nilüfer çiçekleri, Akdağ tabiat parkı, Gümüşsu Şelalesi, Tokalı Kanyonu, Beycesultan Höyüğü ve Eumenia antik kenti ile birçok tümülüs ve Balbal’ı sınırları içinde barındıran Çivril’i ulusal anlamda tanıtmak için çalışma başlatan Çivril belediye başkanı Dr. Gürcan Güven, ulusal basın kuruluşları ve temsilcilerini ilçede ağırladı.

Çivril’in turizm değerlerini gün yüzün çıkararak ilçeyi turizme kazandırmak için büyük bir tanıtım çalışması başlattıklarını belirten başkan Güven “Türklerin Anadolu’yu yurt edinmesinde önemli bir kapı olan ilçemizi tarihi ve doğasıyla tanıtmak için çalışıyoruz. Çivril bugüne kadar sadece tarım kenti olarak anılmış. Ama Çivril’imiz Miryakefalon savaşı ve Özdemirci mahallemizdeki eski Türk mezarları’Balbal’lar ile Türklüğün Anadolu’ya ilk geldiği yerdir. Biz ilçemizi tarımın yanı sıra tarihi ile de tanıtmak istiyoruz” dedi.

Basın mensuplarına Akdağ tabiat parkı, Tokalı kanyonu ve Işıklı gölü ile ilgili bilgi veren başkan Güven “Akdağ tabiat parkı Ülkemizde bulunan doğal yaşam alanlarından birisi. Bünyesinde barındırdığı birçok endemik bitkinin yanı sıra Kızılgeyik ve yılkı atlarına sunduğu doğal yaşam alanları ile ülkemizde bulunan ender bölgelerden birisi. Akdağ sınırları içinde bulunan Tokalı Kanyonu ve kanyonda yaşayan Kızıl akbabalar Çivril’imizin doğal zenginliklerinden. Bunları tanıtmak ve Çivril’i tarımın yanı sıra turizm ile de tanıtmak için bu değerleri ortaya çıkartmalıyız” dedi.

Çivril’i doğa ve tarihinin yanı sıra yemek, kıyafet ve etnik kültürü ile de detaylı bir tanıtım çalışması yapacaklarını belirten Başkan Güven “2016 ve 2017 yılında Çivril’i her şeyiyle Türkiye’ye tanıtacağız. Çivril yemeği ile kültürü ile tarihi ve doğası ile yeni bir turizm merkezi olacak” dedi. 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.