Başkan Güven'den Kadınlar Günü Mesajı

Başkan Güven'den Kadınlar Günü Mesajı

Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

A+A-

Tüm dünyadaki kadınların, haklı çabalarının karşılık bulmasını, haksızlığa, eşitsizliğe, şiddete ve ayrımcı uygulamalara karşı özgürleşme ve eşit haklara sahip olma mücadelesi verdiğini belirten Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, "Bilindiği üzere, kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olma yolundaki mücadelelerinin temeli 1857 yılında New York kentinde tekstil sektöründe çalışan binlerce  kadının düşük ücretle uzun çalışma saatleri ve insanlık dışı çalışma koşullarını protesto etmek amacıyla yaptıkları greve dayanmaktadır. Bu olaydan yıllar sonra 1977 tarihinde kadınların sosyal hayatın içerisinde seslerini  duyurmaları için Birleşmiş Milletler tarafından 8 Mart tarihi, "Dünya Kadınlar Günü" olarak ilan edilmiştir.

Dünya Barışı Güçlendi

Unutulmamalıdır ki, kadınlara eşit hakların verilmesi dünya barışını da güçlendirmiştir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk sayesinde 1935 yılında pek çok devletin kadınından daha önce seçme ve seçilme hakkına sahip olan Türk kadını, haklarını elde etmek için daha fazla beklememiş  ve ülke yönetiminde de daha fazla söz sahibi olmuştur.

Çivril Belediyesi olarak kadınlarımız için daha iyi koşulların yaratılması gerektiği, bu konuda daha somut adımların atılmasında bizler de ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğumuzu belirtiyor, tüm dünyadaki kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü en içten dileklerimizle kutluyoruz." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.