Başkan İlhan’dan Öğretmenler Günü Mesajı

Başkan İlhan’dan Öğretmenler Günü Mesajı

Denizli Barosu Yönetim Kurulu Adına Baro Başkanı Avukat Müjdat İlhan 24 Kasım Öğretmenler günü münasebeti ile bir mesaj paylaştı.

A+A-

Başkan İlhan mesajında Cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim 1923’ten beri nesillerin yetiştirilmesinde hiç bir zorluk karşısında yılmayan, haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı boyun eğmeyen, sabır ile çalışan, tüm fedakârlıkları göze alıp büyük emek veren öğretmenlerin bu kutsal görevi aynı inanç ve azim ile bugün de yerine getirmeye devam ettiklerini dile getirdi ve mesajını şöyle sürdürdü:

“Çünkü ulusumuzun en büyük kazanımı Cumhuriyet'in değerini özümseyerek, Atatürk ilke ve devrimlerinin yol göstericiliğinde, laik ve demokratik kuşaklar yetiştirme görevini üstlenen öğretmenler,   "fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür" geleceğin umududur.

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, “Milletleri kurtaracak olanlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.” diyerek eğitimsiz ve öğretmensiz toplumların ‘ulus’ olamayacağını vurgulamıştır. İnsanlığın her çağda, her türlü bilgisizlikten kurtularak, bilim yolunda ilerleyebilmesi, hakka, adalete, hukuka, bağımsızlığa, özgürlüğe sahip çıkması ancak öğretmenler sayesinde mümkündür.

Denizli Barosu olarak, Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında, Cumhuriyetin özgür yurttaşlarını yetiştiren ve yeni kuşaklara taşıyan, başta, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, emek ve özveri ile rehberlik eden, onurlu meslekleriyle sevgiyle andığımız, saygın kişilikleriyle yüreklerimizde yaşattığımız, aydınlık yarınlarımızın mimarı tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutlarız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.