Başkan İrfan Osman Hatipoğlu'ndan Yeni Düzenlemeye Sert Tepki

Başkan İrfan Osman Hatipoğlu'ndan Yeni Düzenlemeye Sert Tepki

Zeytin ağaçlık alanlarının, gereksinim duyulduğunda enerji şirketlerinin yağmasına açacak yönetmelik değişikliğinin yapılmasına karşı, tepkiler yükseliyor.

A+A-

Çevreciler, doğa severler, ilgili STK tarafından yürütülen mücadeleye destek veren Denizli Tarım Platformu başkanı İrfan O. Hatipoğlu “Yönetmelik düzenlemesine yapanlar, doğamıza işgalci anlayışla saldırarak yağlamayı bir üst aşamaya taşıdılar” dedi.

Zeytinlik alanların enerji şirketlerinin yağmasına açan yönetmeliğin ilgili maddesinde “…Bakanlıkça izin verilebilmesi için madencilik faaliyeti yürütecek kişinin madencilik faaliyetleri bitiminde sahayı rehabilite ederek eski hale getireceğini ve Tarım ve Orman Bakanlığınca uygun görülecek alanda dikim normlarına uygun, faaliyet yürütülecek saha ile eşdeğer büyüklükte zeytin bahçesi tesis edeceğini taahhüt etmesi zorunludur" düzenlemesine Başkan Hatipoğlu “Bu düzenleme yağmayı masum gösterme girişimidir. Ülkemizin dağları, ovaları yıllardır eşleniyor. Suları HES kurmak için yataklarından ediliyor. Hiçbir alanda geri dönüşüm olmadı. İnandırıcı bulmuyoruz. Gerçekçide değil. Bu düzenleme işgalci anlayışın ürünüdür” değerlendirmesinde bulundu.

Denizli Tarım Platformu Başkanı Hatipoğlu açıklamasında “Düzenlemeye yapanların, zeytini bir ağaç olarak gördüğünü, oysa zeytinliklerin bir ekosistemi temsil ettiğini, zeytinciliğin zeytinin bir kültür, yaşam biçimi olduğunu” vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.