Başkan Kepenek ve Kaymakam Genç Esnaf Ziyaretinde

Başkan Kepenek ve Kaymakam Genç Esnaf Ziyaretinde

Honaz Kaymakamı Hamit Genç ve Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, Honaz Belediyesi Yaş Sebze ve Meyve Alım Merkezi'nde faaliyet gösteren esnafları ziyaret etti.

A+A-

Göreve geldiği günden bu yana ilçe merkezi ve mahallelerde bir dizi gezi ve incelemelerde bulunan Honaz Kaymakamı Hamit Genç, Afşinbey mahallesinde bulunan sebze ve meyve alım merkezinde esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi. Honaz'da yetişen başta kiraz olmaz üzere meyve ve sebzelerin pazarlanması, tarım alanlarında çalışanların istihdamı ve ilçeye sağlanan ekonomik girdiler hakkında bilgiler alan Kaymakam Genç ve Başkan Kepenek, kiraz hasadı yapan çiftçiler ve tüccarlar ile sohbet etti.

Honaz'ın tarım alanında büyük bir paya sahip olduğunu hatırlatan Kaymakam Hamit Genç; "İlçemizde yetişen tarımsal ürünlerin iç piyasa tüketilmesinin yanı sıra yurt dışına da ihraç edilmesi çok sevindirici bir gelişme. Bölge halkımız da çok çalışkan ve üreten bir yapıya sahipler. Kirazı ile ün yapmış güzel ilçemizde kiraz hasadı yapan üreticilerimiz ve tüccarlar ile bir araya geldik. Onların mevcut sorunlarını dinleyerek çözüm noktalarında neler yapılabileceğini konuştuk. Çiftçilerimize bereketli ürünler diliyorum." dedi.

Kepenek; "Artan maliyetler üreticilerimizi etkiliyor."

Ziyaret esnasında kiraz üreticilerinin ve tüccarların, artan maliyetlerden etkilendiğini dile getiren Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek'te; "Maalesef başta yakıt olmak üzere, gübre ve tarımsal ilaç girdileri oldukça arttı. Bu bağlamda üreticilerimiz de kirazını en uygun fiyata pazarlamak istiyor. İlçemizin kiraz üretim rekoltesi bu yıl oldukça iyi. Yüzde 90'dan fazlası ihraç ediliyor. Hava şartlarının da olumsuz etkilerinin görülmeden kirazını tüccara getirmek isteyen çiftçilerimizi ve tüccarları Sayın Kaymakamımız birlikte ziyaret ederek sorunlarını dinledik, onların yanlarında olduğumuzu belirttik. İnşallah sıkıntısız bir hasat mevsimi olur ve üreticilerimiz hak ettiği fiyata ürünlerini pazarlar. Çalışkan ve üretken bir topluma sahip olan Honazımızın tarım alanında daha iyi yerlere gelmesi için biz de üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye hazırız” dedi.

Kaymakam Genç ve Başkan Kepenek çiftçilerin getirdiği ürünleri yerinde görerek bereketli çalışmalar diledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.