Başkan Memişoğlu 2018'i Değerlendirdi

Başkan Memişoğlu 2018'i Değerlendirdi

DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu yönetim kurulu üyeleri ile beraber yaptığı basın toplantısında 2018'in değerlendirmesini yaptı.

A+A-

Başkan Memişoğlu, Denizli'den TİM kayıtlarına göre geçtiğimiz sene gerçekleştirilen ihracatın yüzde 10.4 oranında artarak 3 milyar 370 milyon dolara yükseldiğini belirtti ve DENİB kayıtlarına göre yüzde 4 artışla 2 milyar 544 milyon dolara olduğunu, Türkiye ortalamasının üzerinde bir ihracat rakamını yakalayan Denizli'nin 2019 hedefinin 3.5 milyar dolar olduğunu dile getirdi.

Denizli'den en fazla İhracatın 377 milyon dolar ile İngiltere'ye (Birleşik Krallık) yapıldığını, bunu 274 milyon dolar ile Almanya ve 208 milyon dolar ile ABD'nin izlediğini vurgulayan Memişoğlu, AB ülkelerinin toplam ihracattaki payının yüzde 64 olduğunu, ancak ABD'nin daraldığını. ABD'nin kendi İçinde sorunlar yaşadığını, bunun da Çin. Hindistan. Meksika ve Rusya'yı hedef pazarlar olarak öne çıkardığını söyledi.

İlçelere Yönelik Proje

DENİB'in çalışmaları ile alakalı da bilgilendirme yapan Memişoğlu. "İlçelere yönelik 'Senden İhracatçı Olur' ismi altında bir çalışma başlattık. Proje kapsamında 17 belediye başkanı ile görüştük. Bize toplantılar için salon tahsis etti. Hedefimiz küçük esnafa, ilçedeki ustaya ulaşmak, onların ürettikleri ürünlerle yurt dışı pazarlara açılmalarını sağlamak. Projemiz başarılı bir şekilde sonuçlanırsa Türkiye'ye örnek olacak ve bakanlık diğer illere taşıyacak" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.