Başkan Örki Herkesin Mevlid Kandilini Kutladı

Başkan Örki Herkesin Mevlid Kandilini Kutladı

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, yarın idrak edilecek olan Mevlid Kandili münasebeti ile bir mesaj paylaştı.

A+A-

Başkan örki yayınladığı mesajında, tüm İslam alemi tarafından kutlanmakta olan Mevlid Kandili’nin insanlığa barış ve huzur getirmesini dilediğini ifade etti.

Her sene Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) dünyaya gelişi Mevlid Kandili olarak idrak edilmekte.

Bu sene 8 Kasım 2019 Cuma gününe rastlayan Mevlid Kandili ile alakalı olarak Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki bir mesaj paylaştı.

İnsanlığın Rehberi

“O, Yüce Allah’ın insanlığa gönderdiği son peygamber ve bütün insanlığın rehberidir” diyen Başkan Örki,  “Rabbimiz onu bizlere, ‘şahit, müjdeleyici, uyarıcı’ ve ‘dosdoğru yol üzere gönderilmiş bir elçi’ olarak tanıtmaktadır. Bilinmelidir ki, Hz. Peygamber’in sünneti, Kur’an’ın hayata dönüşmüş şeklidir. Kur’an’dan sonra İslam’ın ikinci temel kaynağıdır. O’nu anmak, aynı zamanda, savaşlar, yoksulluk ve ümitsizlik gibi devasa sorunların kuşattığı yeryüzünü yeniden adalet, merhamet ve muhabbetle tanıştırmanın yolunu ve yöntemini anlamaktır. Biz Müslümanlar gönüllerdeki peygamber aşkını, hayata Peygamber ahlakı, kulluk sorumluluğu ve ümmet bilinci olarak taşımalıdır. Bu vesile ile başta Pamukkaleli vatandaşlarım ile Denizli halkı ve tüm İslam aleminin Mevlid Kandili’ni kutluyorum. Mevlit Kandili’nin barış, bereket ve selamete vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.