Başkan Otçu'dan Önemli Çağrı

Başkan Otçu'dan Önemli Çağrı

Havaların soğuması kan bağışında ciddi azalmaya neden oldu. Yaklaşık 10 gündür soğuk ve karlı havaya teslim olan Denizli’de kan stoklarında ciddi azalma meydana geldi. Yetkililer vatandaşları kan bağışına çağırdı.

A+A-

Havaların soğuması kan bağışında düşüşe neden oldu.  Kan bağışının azalması ile birlikte stoklarda ciddi düşüşü yaşanıyor. Konuyla ilgili bilgi veren ve  vatandaşları  kar bağışına çağıran  Türk Kızılayı Denizli Şube Başkanı  Erdal Otçu; “  Yaklaşık son 10 gündür havaların soğuk olması ve kar yağışı nedeniyle kan bağışında ciddi bir düşme yaşanıyor.  Soğuklardan kaynaklanan bu düşüşü ise  stoklarımızda bir eksilme , bir azalmaya neden oluyor. Kan bağışı gönüllülük esasına dayandığı için  ekiplerimiz yine bağış için birçok noktada  soğukta bağış için çalışıyor. Ancak bağış miktarı yeterli olmuyor” dedi

KAN BAĞIŞINA ÇAĞIRIYORUZ

2016 yılı içinde Denizli’de  45 bin 517 ünite bağışı gerçekleştiğinin de altını çizen Erdal Otçu;  “Kan toplama  çalışmalarımızla vatandaşlarımızı aylık ortalama 3 bin 800 ünite kan bağışında bulunuyor. Ancak  kış mevsiminde  bu aylık ortalamanın  yüzde 30-40 altında. Bu  nedenle  şu dönemde, stoklarımızda ciddi bir azalma var.  Hastanelerimizde  kan stoğu konusunda sıkıntı yaşanmasa da stoklarda ki azalma nedeniyle   tüm  Denizlili Hemşehrilerimizden  sağlık durumu uygun olanları kan bağışına davet ediyoruz. Sağlıklı  hemşehrilerimizi  özellikle bu havalarda kan bağışına çağırıyoruz” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.