Başkan Pütün'den Kadir Gecesi Mesajı

Başkan Pütün'den Kadir Gecesi Mesajı

Yeniden Refah Partisi Beyağaç Belediye Başkanı Sezayi Pütün Kadir Gecesi münasebeti ile şu mesajı yayınladı.

A+A-

Başkan Pütün, mesajında yüce kitap Kur’an-ı Kerim’in nazil olmaya başladığı gece olan Kadir Gecesi’nin bin aydan daha hayırlı bir gece olduğunu vurgulayarak, “Mübarek yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in nazil olmaya başladığı bu müstesna geceyi ihya edelim. Ellerimizi Cenab-ı Allah’a açalım, dua edelim, tövbe edelim, ibadet edelim, yetim başı okşayalım, yaşlı çınarlarımızın gönlünü alalım ve bu geceyi ihya edelim. Kur’an-ı Kerim’de adı geçen gecemizden istifade ederek huzura kavuşalım, kurtuluşa yaklaşalım” ifadelerinde bulundu.

Başkan Pütün, Kadir Gecesi’nde Kadir Suresi’nde buyurulduğu üzere meleklerin her türlü iş için yeryüzüne indiklerini hatırlatarak şunları söyledi:

“Kadir Gecemizi bize beyan eden Kadir Suresi’nde ‘Kadir gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail), her iş için inerler de inerler. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir’ buyurulmaktadır. Biz de bu sabahına kadar esenlik olan Kadir Gecemizin kadrini, kıymetini bilelim. Bu müjdeye mazhar olalım, fırsatı kaçırmayalım.”

Daha güzel, daha yaşanılabilir bir dünya olmasını temenni eden Pütün, mesajında “Bu mübarek ve müstesna gecede Cenab-ı Allah’tan, başta ülkemiz ve şehrimiz olmak üzere tüm Müslümanlara sağlık, huzur ve barış diliyorum. Daha güzel, daha yaşanabilir ve huzurlu bir dünyamız olmasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Şehrimiz ve ülkemiz başta olmak üzere tüm Müslüman coğrafyaların Kadir Gecesi’ni tebrik ediyorum. Tekrarına ulaşmayı da temenni ediyor, Kadir Gecemiz mübarek ve bereketli olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.