Başkan Şevik, 5 yılık hizmetlerini değerlendirdi

Başkan Şevik, 5 yılık hizmetlerini değerlendirdi

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi İlyas Haytan Salonu’nda düzenlediği toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

A+A-

Son 5 yıllık görev süresince hayata geçirdiği prestij projelerini basın mensuplarıyla paylaşan Başkan Şevik, Osmanlı Arşiv vesikaları ışığında derlenen ve ilçe kültür belleğine kazandırılan üç ciltlik “Osmanlı Arşivlerinde Buldan” kitabını tanıttı.

 

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde düzenlediği toplantıya Belediye Başkan yardımcısı ve Meclis Üyesi Veli Tokdemir, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

Başkan Şevik, basın emekçisi kadınlar ile annesi Gülser Şevik, rahmetli eşi Ayşen Şevik ve eşi Bahija Şevik, kızları Gülser ve Aygül Nur başta olmak üzere tüm dünya kadınlarının 8 Mart Kadınlar Gününü kutlayarak toplantıya başladı. Başkan Şevik, son dört yıllık bir çalışmanın ürünü olan ve üç ciltte toplanan “Osmanlı Arşivlerinde Buldan” kitabını tanıttı.

“12 YILLIK BAŞKANLIK DÖNEMİMİN EN PRESTİJLİ ESERİ”

Başkan Şevik, “Geçtiğimiz ocak ayında vefat eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kütüphanesinin baş mütercimi Talat Sevil, yardımcısı İrfan Dağdelen ile 7 kişilik bir ekip ve kendimin de bir fiil içinde olduğum bir çalışma gerçekleştirdik. Bu Türkiye’de 9 belediyede var. Biri de Buldan Belediyesinde. Osmanlı arşivlerinde Buldan geçen tüm belgeleri derledik. Tercüme ettik, mealini ve aslını kitapta yer verdik. “Osmanlı Vesikalarında Buldan” kitabında birebir orijinaline bağlı kalarak tercüme edildi. Ve “Buldan Temettuat Defteri”, “Buldan Nüfus Defteri” olmak üç cilt halinde Buldan’ın tarihine Denizli’mize bir katkımız olmuş oldu. Bu neden önemliydi? Biliyorsunuz Türkiye’de 2. Cihan Harbinden sonra 1946’da çok partili sisteme geçiş ve seçimlerin açık oy gizli tasnif ile yapıldığı dönemi yaşadık. O seçim arifesinde de Türkiye’de 57 noktada hükümet konaklarında kaza veya sabotaj olma ihtimali olan yangınlar meydana geldi. Bizim restore ettiğimiz ve belediye ek binası olarak kullandığımız eski hükümet konağı ile eski cezaevinin olduğu yer de 1946’da yanmış. O nedenle Buldan’ın 1946’dan öncesine gidemiyorsunuz. Bu üç ciltlik kitabın,Buldan için çok önemli bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Ve belki 7+5 olmak üzere 12 yıllık başkanlık dönemimde bana göre en prestijli eserlerimden bir tanesi” dedi.

“BULDAN’A GÜZEL HİZMETLER YAPTIK” Son 5 yıllık belediye hizmetleriyle ilgili de basına bilgi veren Başkan Şevik, “2019 seçimlerinde göreve geldiğimizde ilk işimiz önceki başkanlık dönemimden yarım kalan hizmetleri tamamlamak oldu. 2019-2024 dönemi belediye başkanları için biraz talihsiz bir dönem oldu. Balayı dönemi bitip çalışmaya başlayacağımız zaman pandemi süreci başladı. İki yıl pandemi ile uğraştık. Arkasından her ne kadar opera savaşı gibi görünse de Ukrayna-Rusya savaşı çıktı. Arkasından ekonomik kriz, arkasından Allah tekrarını göstermesin ülkenin 12 vilayetini etkileyen depremleri yaşadık. Dolayısıyla ekonomik açıdan zor bir belediyecilik dönemi oldu. Ama biz buna rağmen çok çalıştık. Geçmiş dönemimizdeki tecrübelerimize binaen, yarım kalmış projelerimize istinaden Buldan’da güzel şeyler yaptık. Ve Buldan’ın kısıtlı imkanlarına rağmen yaptık” diye konuştu.

 

BULDAN’A ÖRNEK PROJELER KAZANDIRDIK

Zor ve kısıtlı imkanlara rağmen Buldan’da örnek projeleri hayatı geçirdiklerini dikkat çeken Başkan Şevik, Buldan’a öncelikle bölgenin en doğal hayvan barınağı kazandırdıklarını,Denizli’de örneği ilk olan “kitap Kafe” ile “Alparslan Türkeş Parkı”, Buldanlı ses sanatçısı ve bestekar Habip Çamlıyer’in adının yaşatıldığı “ Konservatuvar ve Kültür Evi” gibi prestij projelerin yanı sıra doğal gaz gibi, sosyal tesis gibi, spor sahaları gibi ve 2. Etap TOKİ konutlarını gibi söz verdikleri rutin hizmetleri gerçekleştirdiklerini açıkladı.

TURİZM YATIRIMLARINA AĞIRLIK VERDİK

Buldan Belediyesinin yürüttüğü sokak sağlıklaştırması ve restorasyon uygulamalarıyla ilgili de bilgi veren Başkan Şevik, “Rahmetli Veli Başdurnalı’nın başkanlık döneminde Mimarlar Odası ile yapılan küçük ön anlaşma ile başlayan ve arkasından Temel Başbuğ 2002 yılında koruma altına alınmasıyla başlayan süreçte fikriyatta ve var olan bir şeyi gerçekleştirmek bize nasip oldu. Buldan’da tam 32 sokağımız var. Onun bünyesinde 300’ye yakın tarihi yapı mevcut. Öncelikle Buldan’ı biz eski şehirle yeni şehri ayırdık. Önemli olan da odur zaten. Şu an 9 sokak tarafımca restore edildi. 11’e yakın konak tarafımdan ve kaymakamlık üzerinden kamulaştırıldı. 7 tanesi restore edildi. Buldan bu konuda Safranbolu ve Beypazarı’nın yarım asra yaklaşan dönemini belki bir 15 yılda aldık. Bu konuda kendimizi Buldan Belediyesi olarak başarılı addediyorum. Buldan sokakları artık Türkiye’de tanınır hale geldi” dedi.

“BULDAN’A 12 YIL HİZMET ETMEKTEN MUTLUYUM”

Buldan’ın sadece merkezdeki sokakları ve dokuma kültürüyle değil, Buldan’ın giriş kapısı Tripolis’i ile önemli turizm merkezi olduğunu dikkat çeken Başkan Şevik, “Tripolis her zaman için bizim, hem kültür mirası hem de ‘Kral Yolu’ geçiş noktası itibariye çok önemli. Bugün beşeri bütün medeni unsurlarının menşei Anadolu’dur.Tabii Anadolu deyince de Anadolu’nun en klasik ve kadim yeri Ege havzasıdır. Afyon’dan -Midas’tan çıkan Kral Yolu, üçlü şehir hattından geçerek Buldan’da nihayete erer. İnsanlığın düşündüğü, eşindiği, kaynaştığı noktadır burası. Dolayısıyla Hierapolis – Laodikya- Tripolis bu hat içinde dünyanın tüm medeniyet unsurlarını besleyen noktadır. Çok değerli bir havza üzerinde oturuyoruz. Bu havza Bizans’tan sonra Selçuklu, Osmanlı ile Türklerin eline geçiyor. Osmanlı döneminde de bu havza kıymetli bir havza. Dolayısıyla böyle bir havzada, Denizli gibi bir coğrafyada ve onun en güzel ilçelerinden bir tanesi Buldan. Doğasıyla, dokumasıyla, kültür mirası mimarisiyle ve Tripolis’iyle çok önemli bir nokta olan Buldan’da 7+5 olmak üzere 12 yıl görev sürecim oldu ve bundan çok mutluyum” dedi.

“KIRGIN DEĞİLİM “ Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Aday gösterilmediğiniz için kırgın mısınız? Sorusuna “Hayır kırgın değilim. Siyasette olur böyle şeyler. Sorduğunuz için söylüyorum” diye yanıt verdi.

“ÜZGÜNÜZ” Buldan Belediye Başkan Yardımcısı ve AK Parti Belediye Meclis Üyesi Veli Tokdemir ise “5 yıl belediye meclis üyeliği, son bir yılda da belediye başkan yardımcısı olarak ilçemizde güzel çalışmalar yaptık. Ben Başkan Mustafa Şevik’e teşekkür ederim. Böyle ayrılıyor olmaktan dolayı çok üzgünüm” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.