Başkan Şevik Öğrencilere Kitabını Hediye Etti

Başkan Şevik Öğrencilere Kitabını Hediye Etti

Başkan Şevik, Pamukkale Üniversitesi Coğrafya Bölümü öğrencilerini BELKÜM’de ağırladı.

A+A-

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik,  ilçede arazi gözlem çalışması gerçekleştiren Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü akademisyenleri ve öğrencilerini BELKÜM’de ağırladı.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü 3. Sınıf öğrencileri, Buldan’da arazide uygulamalı ders yaptı. Arazi gözlem çalışması kapsamında Tripolis Antik Kenti ile Buldan’ın eski yerleşim yerlerini,  tescilli sokaklarını gezerek incelemelerde bulunan öğrencileri BELKÜM’de ağırlayan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, ilçenin tarihi ve kültürel değerleri, yerleşim yeri özellikleriyle ilgili bilgi verdi. 

Coğrafya Bölümü’nden öğretim üyesi Dr. İbrahim Gökburun ile araştırma görevlisi Rauf Belge’nin eşlik ettiği Buldan gezisinde öğrencilere ilçenin geleneksel el dokumalarından ve “Dokumanın Başkenti Buldan” adlı kitabını hediye eden Başkan Şevik, “Ahşap ve cumbalı olan, saçak ve bacaları, ayrı bir güzellik taşıyan Buldan Evleri,  aynı zamanda birbirinin manzarasını engellememektedir. İlçemiz, tarihi ve kültürel değerleriyle olduğu gibi yerleşim yeri itibariyle de incelemeye değerdir” dedi.

Öğretim Üyesi Dr. İbrahim Gökburun ise öğrencilerin derslerde öğrendikleri bilgileri sahada uygulaması için çalışmayı gerçekleştirdiklerini belirtti. Buldan, arazi uygulamasıyla öğrencilerin, saha araştırmasında tecrübe kazanmalarını da amaçladıklarını vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.