Başkan Şevik: Turizm Yatırımlarında Öne Çıkan Bir İlçeyiz

Başkan Şevik: Turizm Yatırımlarında Öne Çıkan Bir İlçeyiz

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Sakin Şehir Buldan” hedefiyle hayata geçirdiği projeleriyle hedefine adım adım yaklaşıyor.

A+A-

Turizm projeleri ile Sokak sağlıklaştırması ve restorasyon uygulamalarıyla öne çıkan Buldan, Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçilerini ağırlıyor.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Tarih ve kültür merkezi Buldan’da kültür ve turizm alanında önemli çalışmalara imza attı. “Buldan’ı kültür ve turizmin merkezi yapacağız” diyerek yola çıkan Başkan Şevik, 2007-2014 başkanlık döneminde ilçenin tarihi dokularının ve kültürel mirasının korunması amacıyla başlattığı sokak sağlıklaştırması ve restorasyon uygulamalarıyla Buldan, tarih, kültür ve doğa turizminde Bölgenin önde gelen turizm noktalarından biri oldu. Restore edilen Eski Hükümet Konağı, Eski Cezaevi, Beyler Konağı, Eski Arasta, Eski Postane,Halk Evi ile Dokuma Pazarı Sokağı, Beyler Sokağı ise yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.

BELEDİYE ÖRNEK OLDU, VATANDAŞ SAHİP ÇIKTI

Buldan’da kentsel kültür varlıklarının belgelenmesi çalışmaları 2003 yılında TUBA- TÜKSEK Türkiye Kültür Envanteri Projesi kapsamında başladı. 37 mahalle, 32 sokak ve 300’ün üzerinde yapı tescillenerek koruma altına alındığını hatırlatan Başkan Şevik, “O dönem vatandaşlarımız evlerinin tescillenmesinden korkuyordu. Belediye olarak 2007 yılında başlattığımız restorasyon çalışmaları sivil vatandaşlarımıza da örnek oldu. Bugün, Vatandaş, Belediye ve Devlet işbirliği ile çok sayıda sivil mimari restore edilerek ayağa kaldırıldı, ilçe turizmine kazandırıldı. Bugün Buldan tarih, kültür ve doğa turizminde adında söz ettirmesi bizleri mutlu ediyor” dedi.

“SAKİN ŞEHİR BULDAN”

“Sakin Şehir Buldan” hedefiyle 2019 seçimlerinde yeniden belediye başkanı seçilen Şevik, 5 yıl aranın ardından gerçekleştirdiği restorasyon ve sokak sağlıklaştırması projeleriyle turizm hedeflerine adım adım yaklaşıyor. Çarşı, Türkmenoğlu, Semerci, Fetçiler sokaklarında sağlıklaştırma ve restorasyon uygulamalarını tamamlayarak “Kültür Ringi” oluşturan Başkan Şevik, “Zengin tarihi, kültürü ve doğal güzellikleriyle adından söz ettiren Buldan’ın turizmden hak ettiği payı alması için çalıştık. Yeni sokaklarımızı restore ederek turizme kazandırdık. Hedefimiz, ilçemize gelen yerli ve yabancı misafirlerimizin ilçemizde daha fazla vakit geçirmeleri. Bu konuda önemli mesafe katettik. Projesini hazırladığımız Tarakçı Sokak, Düzalan ve Terziler Kaşı sokaklarımızın restorasyonu tamamlandığında ringimiz de tamamlanmış olacak” dedi.

BELEDİYENİN MUHTEŞEM BİR KÜLTÜR YATIRIMI: TAŞ EV

Buldan Kültür Ringi içerisinde Bağlayan Sokakta Buldan Belediyesinin restorasyonunu sağladığı tarihi Taş Ev, konservatuvar ve kültür evi olarak hem turizme hem de halkın hizmetine sunuldu. Buldan’ın yetiştirdiği değerli ses sanatçısı ve bestekar Habip Çamlıyer’in

adının yatıldığı Konservatuvar ve Kültür Evi, bugün onlarca öğrencisine enstrüman, resim, ebru kursları veriyor, ziyaretçilerini ağırlıyor.

TRİPOLİS KAZİLARINA DESTEK VERDİK

Yenicekent Mahallesi'ndeki Tripolis Antik Kentinde Prof. Dr. Bahadır Duman başkanlığında 2012 yılında başlatılan kazı ve restorasyon çalışmalarında birçok yapının gün yüzüne çıkarıldığını vurgulayan Başkan Şevik, “Belediyemizin imkanları doğrultusunda kazı çalışmalarına destek verdik. Tamamen belediyemizin imkanlarıyla Antik Kentte, Yunan İşgali’nde karargah olarak kullanılan bölgede kazı çalışma gerçekleştirdik. Önemli eserler gün yüzüne çıkarıldı” dedi.

KRAL YOLU ŞEKİLLENİYOR

Eski Kral Yolu’nu yeniden canlandırmak istediklerinin de altını çizen Başkan Şevik, “Hem ilçe hem de bölge turizmine önemli katkı sağlayacağını düşündüğümüz Kral Yolu Projesini hayata geçirmek için adım attık. Yenicekent Mahallemizde bulunan Emir Sultan Türbesi’nin çevresinde arkeolojik kazı çalışmasını tamamladık. Belediyemizin imkanlarıyla Türbe’nin restorasyon projesini hazırladık. Aydın Kültür Varlıklarını Koruma kuruluna sunduk. Türbe’nin restorasyonu ile Tripolisi Yenicekent’e, Yenicekent’i Buldan’ın kültürel zenginlikleriyle, Buldan’ı ise doğa harikası Süleymanlı Yayla Gölü’yle buluşturmuş olacağız” diye konuştu.

KONAKLAMA SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Buldan’ın günübirlik turizmden kurtulması gerektiğinin de altını çizen Başkan Şevik, “Buldan’da konaklama sorunu vardı. Belediye olarak restore edilen iki konağımızı konuk evi olarak turizme kazandırdık. Kendine özgü mimarisiyle dikkat çeken konaklarımız, evlerimiz sivil vatandaşlarımız tarafından da restore edilen butik otellerin sayısı da her geçen yıl artıyor. Ben inanıyorum en kısa zamanda ilçemize gelen turistler konaklayarak daha çok vakit geçirecek” diyerek Buldan’ın turizmden hak ettiği payı alabilmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini söyledi.

TARİHİ CAMİNİN GÖRÜNÜRLÜĞÜNÜ SAĞLANDI

Çarşı Sokaktaki 17.yüzyıla ait Cami’nin çevresini örümcek ağı gibi saran ve görüntü kirliliği oluşturan dükkanların birer birer yıktıklarını hatırlatan Başkan Şevik, “Tarihi bir değerimiz olan Çarşı Cami, etrafını saran dükkanlar nedeniyle görünmüyordu. Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’nun onayı ile yıktık. Caminin dış cephesini restore ettik. Işıklandırdık. Böylelikle hem sokak sağlıklaştırması çalışmamız hem de Çarşı Meydanı’na yaptığımız süs havuzu ile bir bütünlük sağlanmış oldu” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.