Başkan Şevik’in İki Önemli Prestijli Projesi Hizmete Açıldı

Başkan Şevik’in İki Önemli Prestijli Projesi Hizmete Açıldı

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in Cumhuriyetimizin 100.yılına özel iki önemli prestijli projesi olan Alparslan Türkeş Parkı ile Tefrişatı yenilenen DR. Behçet Uz Konut Evi törenle hizmete açıldı.

A+A-

İlk olarak Alparslan Türkeş Parkı’nda düzenlenen açılış törenine, Belediye Başkanı Mustafa Şevik, PAÜ Buldan MYO Müdürü Prof.Dr. Yıldıray Turhan, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Ömer Karaca, MHP İl Başkan Yardımcısı İhsan Aybey ile Cumhur İttifakı’nın ilçe temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.

“BULDAN, 50 YILLI HEVESİNE BİR ADIM DAHA YAKLAŞTI”

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik Sarayköy Bulvarı üzerinde Duran Çeşmesi mevkiinde hizmete açılan parkın, Buldanlıların 50-60 yıllık anayola inme hevesini bir adım daha yaklaştırdığını vurguladı. Başkan Şevik, “Bugünün iki önemi olduğunu belirtmek isterim. İlki, Cumhuriyetimizin 100.yılını kutluyoruz. Anadolu, dünyanın en pahalı, bedeli en fazla ödenmiş toprakların üzerinde oturuyor. 622 yıllık imparatorluktan sonra Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, 1923’te bu topraklarda Cumhuriyeti tesis etti. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, millet iradesiyle ortak, demokrasiyle taçlandırıldığı bir 100 yılı idrak etti. Öncelikle böyle bir günde beraber olmanın hususiyetini ve gönül huzurunu sizlerle paylaşmak isterim. İkincisi, böyle bir günde Türkiye Cumhuriyeti’nin siyasi hayatının en önemli aktörlerinden, benim ve ülkücü hareket üzerinde de Milliyetçi Hareket Partisi üzerinde de çok ciddi emekleri olan rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş’in ismiyle müsemma kıldığımız bu parkın açılışı. Cumhuriyetimizin 100.yılını idrak ettiğimiz böyle bir günde, bizimle birlikte olan siyasi parti temsilcilerime, meclis üyelerime ve muhtarlarım ile parkı kısa sürede tamamlayarak açılışa hazır hale getiren belediye çalışanlarıma şükranlarımı sunmak istiyorum. Buldan 50-60 yıldır hep bu yola inme hevesini devamlı beyan etmiştir. ‘Buldan anayolda kendini göstermeli’ diye bir düşünce hasıl olmuştur. Ben inanıyorum ki bu parkla beraber Buldan biraz daha bu güzergah üzerinde görünürlüğünü ve değerini ifade edecek. Burada vatandaşlarımız ücretsiz bir şekilde orta ölçekli düğün, sünnet ve mevlitlerini burada idrak edebilecek. Parkımızın ilçemize ve bölgemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

“BULDAN’A IŞIK TUTACAKTIR”

PAÜ Buldan MYO Müdürü Prof.Dr. Yıldıray Turhan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100.yılını kutlayarak, “Bu benim Belediye Başkanlığı tarafından davet edildiğim 2.park açılışı. Beni özellikle mutlu ediyor.Bunun nedeni şu. Bilime önem veren, bilimin gerekliliğine önem veren nitelikli parklar açıyor belediye başkanımız. İçinde kütüphanesi, kitapları olan bu konuda Buldan’a hizmet edecek ışık tutacak nitelikte, yol gösterici özellikle parklar açılıyor. Bu 100.yılını idrak ettiğimiz cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ sözüne yakışır bir hizmet. Umarım buldan halkına, Buldanlı gençlerimize, ışık tutacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın da söylediği Türkiye yüzyılı için ihtiyaç olan bilime faydası olacaktır aynı zamanda buna inanıyorum” diye konuştu.

“BULDAN’INIMIZA HAYIRLI OLSUN”

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ömer Karaca ise konuşmasında, “Sayın belediye başkanım maşallah sürekli açılışlar yapıyor. Bizi de davet ediyor. Siz de koşa koşa geliyoruz. Her şeyin açılışa katılmam elbette önemlidir. Ama rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in ismini taşıyan böyle bir parkın açılışına katılmak çok daha bir farklıdır. Bu parkın Buldan’ımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Alparslan Türkeş Parkı’nın açılış kurdelesini kesen davetliler, parkı ve parkın içerisindeki kafe bölümünü gezdi.

DR.BEHÇET UZ KONUK EVİ AÇILDI

Buldan Belediyesi tarafından kamulaştırılarak restorasyonu yapılan ve bu yıl tefrişatı yenilenen Dr.Behçet Uz Konuk Evi törenle açıldı. Davetlilerle birlikte Dr. Behçet Uz Konuk evinin açılış kurdelesini kesen Başkan Şevik, “Kültür, tarih ve doğa turizminin hızla geliştiği ve tanınırlığı arttığı ilçemizin önemli ihtiyaçlarından biri konaklama idi. Açılışını gerçekleştirdiğimiz Dr. Behçet Uz Konuk evi ile bu sorunumuz bir nebze olsa çözüme kavuşmuş olacak. Hayırlı olsun” dedi.

Açılışın ardından davetliler Dr. Behçet Uz Konuk evini gezdi. Böyle bir eseri Buldan’a kazandıran Başkan Şevik’e teşekkür ettiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.