Başkan 'Sol Görüş' Sorusunu Böyle Cevapladı

Başkan 'Sol Görüş' Sorusunu Böyle Cevapladı

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, katıldığı bir televizyon programında gazetecilerin ve gençlerin sorularını yanıtladı.

A+A-

“Sol görüşlü seçmen size neden oy versin, sol kesimi ikna edecek bir söyleminiz var mı?” sorusuna karşılık Başkan Subaşıoğlu, “Muhafazakâr demokrat bir partide siyaset yapıyorum. Sol siyasetinin önem verdiği konu emektir, üretimdir, sosyal adalettir. Ben bu terimlere çok inanıyorum. Siyasette en çok değer verdiğim şey emektir” dedi.

Merkezefendi Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve 9 Mart Cumartesi günü saat 14.00’de açılacak olan Merkez Kütüphane ’de gerçekleştirilen, moderatörlüğünü Kanal 58 Yönetim Kurulu Başkanı Adem Erdağı ve DRT Denizli Ana Haber Spikeri İrfan Atasoy’un yaptığı canlı yayında Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ve gençler buluştu. Aile hayatından mesleki kariyerine, öğrencilik yıllarından günlük yaşamına kadar soruları yanıtlayan Başkan Subaşıoğlu, deneyimlerini ve tecrübelerini gençlere aktardı, tavsiyelerde bulundu.

“SOSYAL ADALETÇİ BİR ANLAYIŞIMIZ VAR”

Programa katılan gençlerden Enes Polatlı, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’na, “Sağ görüşlü bir partinin belediye başkan adayısınız. Sol görüşlü seçmen size neden oy versin, sol kesimi ikna edecek bir söyleminiz var mı?” diye sordu. Başkan Subaşıoğlu, “AK Parti’nin kurucusuyum. Muhafazakâr demokrat bir partide siyaset yapıyorum. O anlamda muhafazakâr demokrat bir yapım var. Mesela sol siyasetinin en çok önem verdiği konu emektir, üretimdir, sosyal adalettir. Ben bu terimlere çok inanıyorum. Siyasette en çok değer verdiğim şey emektir. Bir kere havadan gelmeyi çok uygun bulmuyorum. Herkesin siyasette tırnaklarıyla kazıyarak gelmesini benimsiyorum. O anlamda emek çok önemli. Sosyal adaletçi bir anlayışımız var. Toplumun mağdur kesimlerine, dezavantajlı kesimlerine pozitif ayrımcılıkla yaklaşmak bizim için çok önemli. Özellikle Engelsiz Yaşam Akademimiz bu anlamda çok önemli bir proje. Biz engelliler konusunda da böyle yapıyormuş gibi yapmıyoruz. Gerçekten elimizi taşın altına koyuyoruz. Bu çerçevede sosyal adaletçi olma noktasında da bu terimlerini benimseyen bir kişiyim. Sosyal belediyecilik bu anlamda aslında sol siyasetin bir terimi, bir yaklaşımı sayılabilir. Toplumsal olaylara bakış açısı noktasında da sol siyasetin terimleri olan sosyal adaletçiliğe, emeğin değerine, üretimin değerine de çok fazlasıyla inanan bir kişiyim” dedi.

“300 BİN HEMŞERİMİZLE BİR GÖNÜL İTTİFAKI KURDUK”

Merkezefendi’nin çıtasını daha da yükselten belediyecilik anlayışına vatandaşın desteğini beklediğini ifade eden Subaşıoğlu, “Bizler Merkezefendi Belediyesi olarak kurulduğumuz günden beri 300 bin hemşerimize etnik kökenini, siyasal görüşünü, ideolojisini, nerede yaşadığını, nereden geldiğini hiçbir zaman sormadık. Bizler bugüne kadar 300 bin hemşerimizle bir gönül ittifakı kurduk. Bugüne kadar belediyeden hizmet almak isteyen hiçbir kişiye siyasi görüşünü sormadık. Partizanlık yapmadık. Belediyemizde çalışan personelin siyasi görüşüne değil, üretimine baktık, performansına baktık, hangi projeyi önerdiğine baktık, hangi projenin peşinden ne kadar çok aşkla ve şevkle koştuğuna baktık. AK Parti’nin ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin Merkezefendi ’deki ortak adayıyım. Tüm hemşerilerimize, tüm seçmenlerimize diyoruz ki; bugüne kadar hangi partiye oy verirseniz verin, vermiş olursanız olun ama mutlaka Merkezefendi’nin geleceği ile ilgili Merkezefendi’nin çıtasını daha da yükselten bu ekibe, bu ekibin projelerine gelin destek verin! O anlamda sağdan da soldan da tüm hemşerilerimizin oyuna talibiz” diye konuştu.

“BİZ MERKEZEFENDİLİ HEMŞERİLERİMİZİ ORTAK BİR PAYDA DA BULUŞTURDUK”

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Merkezefendi’de proje her şeyden önce geliyor. Bakın şu an içerisinde bulunduğumuz kütüphanemiz yapılan anketlerde en çok sol seçmenden destek görüyor. Tabi ki sağ görüşlü seçmenler de inanılmaz, oradan da destek veriyorlar. Demek ki biz ortak bir payda da Merkezefendili hemşerilerimizi buluşturmuşuz diye düşünüyoruz. MKM, Ornaz Vadimiz, Merkez Kütüphanemiz, Engelsiz Yaşam Akademimiz ki; sosyal adaletçi bir çerçevede üretilen bir proje. Tüm projelerimiz toplumun tüm kesimleri tarafından yapılan anketlerde inanılmaz bir beğeni alıyor. İnanılmaz bir destek görüyor. Zaten belediyecilik, bu çerçevede değerlendirilmelidir diye düşünüyorum. Onun için tüm hemşerilerimizden destek bekliyoruz. Merkezefendi’nin geleceği için, Merkezefendi’nin vizyonu için, Merkezefendi’de yeni işler için, yeni söylemler için, yeni şeyler söylemek için, yeni şeyler yapmak için hiçbir ayrım yapmaksızın bütün hemşerilerimizin duasını ve desteğini bekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.