Başkan Yardımcısı Seçilemedi

Başkan Yardımcısı Seçilemedi

Denizli ilinde 24 Haziran'daki genel seçimleri neticesinde AK Parti 4, CHP 3, İYİ Parti 1 milletvekilini Meclis'e gönderirken tekrar aday olan MHP'nin Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan’ın, seçilememesi MHP’de şok etkisi yarattı.

A+A-

Denizli ilinde kesin olmayan neticelere göre 747 bin 897 seçmenden 682 bin 381'i cumhurbaşkanını seçmek amacıyla toplamda 2 bin 346 sandıkta oy verdi. 663 bin 997 geçerli oyun % 47.82'sini almış olan Recep Tayyip Erdoğan, seçimden birinci olarak ayrıldı.

 

Erdoğan, 19 ilçedeki sandıklardan 16'sında 1. olarak çıktı. Güney, Sarayköy ve Bekilli ilçelerindeki sandıklarda ise CHP'nin adayı Muharrem İnce 1. oldu. Kullanılmış olan oyların % 35.39'unu alan İnce'yi % 13.82'lik oran ile İyi Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, % 2.14'lük oran ile HDP'in adayı Selahattin Demirtaş izledi.

16 İlçe AK Parti’de

Genel seçimlerdeyse Çal, Güney, Sarayköy ve Bekilli'de en çok oy CHP'ye çıkarken diğer 16 ilçede ise ilk sırayı AK Parti aldı. CHP Denizli ilinde oylarını düşürmesine rağmen Millet İttifakı'nın oylarının dağılımıyla 2 olan milletvekili sayısını 3'e çıkardı. Mevcut milletvekili Kazım Arslan'ın yanından CHP'den Meclis'e giren yeni isimler Gülizar Biçer Karaca ve Haşim Teoman Sancar oldu. AK Partiyse 4 olan milletvekili sayısını korumayı başardı.

 

AK Parti mevcut milletvekilleri Cahit Özkan ve Şahin Tin'in yanı sıra Ahmet Yıldız ve Nilgün Ök'ü Meclis'e gönderdi. Yeni kurulan İYİ Parti’de de Yasin Öztürk Meclise gidiyor.

Kaybeden MHP

Denizli ilinde genel seçimin kaybedeni ise ülke çapında oylarını arttıran MHP oldu. Milletvekili çıkaramayan MHP, tekrar aday olan partilerinin Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan'ı meclise gönderememesi herkesi şoke etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.