Başkan Yılmaz Akif'i Yad Etti

Başkan Yılmaz Akif'i Yad Etti

MHP Pamukkale İlçe Başkanı Mehmet Ali Yılmaz Mehmet Akif Ersoy'un ölüm yıl dönümü münasebeti ile bir mesaj paylaştı.

A+A-

MHP Pamukkale İlçe Başkanı Mehmet Ali Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada:"İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy'un eserlerinin,maziden atiye devam edegelen bir sürece ışık tutmakta,gerçekleri idrak etmemizi sağlamaktadır.
Mehmet Akif,edebi ve mütefekkir kimliği,vatansever duruşu,sade yaşamı ve eserleriyle birlikte milletimizin dimağlarına kazınmış, müstesna bir yer edinmiştir. Bağımsızlığımızın ve birliğimizin en önemli değeri İstiklal Marşımız, milli ve manevi değerlerimizi ifade ediş şekli ile mükemmel bir özellik taşımaktadır.Milletçe bütünlüğümüzün muhteşem nişanelerinden İstiklal Marşı, ulusumuzun temelini,özgürce yaşam kararlılığımızı sembolize eden bir eserdir. 

Millet Bağrına Bastı

Mehmet Akif şiirleriyle, makaleleriyle,vaazlarıyla milletimizin dertlerini dile getirmiş,azim ve heyecan vermiştir.Bu nedenledir ki; milletimiz onu samimiyetle bağrına basmış ve unutmamıştır.

Mehmet Akif Ersoy,Türk Milleti’nin düşmana karşı verdiği bağımsızlık savaşında milletimizin duygularını edebi bir üslupla kaleme alarak eşsiz bir eser olan İstiklal Marşımızın oluşmasını sağlamıştır.

Mehmet Akif,büyük bir vatanperver olarak milletimize ruh veren edebi eserlere imza atmıştır.Mehmet Akif'in ölümsüz eseri Safahat'tan,hepimizin çıkaracağı çok mühim dersler olduğuna inanıyorum.Vatan şairimiz,Mehmet Akif Ersoy'u ebediyete intikalinin yıldönümünde minnet,saygı ve rahmetle yadediyorum."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.