Başkan Yılmaz Doğu Türkistan’daki Zulme Dikkat Çekti

Başkan Yılmaz Doğu Türkistan’daki Zulme Dikkat Çekti

MHP Pamukkale İlçe Başkanı Av. Mehmet Ali YILMAZ tarafından 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü münasebetiyle bir mesaj paylaşıldı.

A+A-

Yılmaz paylaşımında, "Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin kabul edilişinin yıldönümünde dünyanın içine düştüğü terör ve şiddet sarmalından muzdarip olan milyonlarca kardeşimiz için hiçbir sınıf, ırk, renk, cinsiyet ve din ayrımı yapılmaksızın insan haklarının ortak değer olarak kabul edildiği bir dünyanın kurulabilmesinin önemi ortadadır.

İşte burada dünyanın gözü önünde Çin, bir an evvel Doğu Türkistan üzerinde gerçekleştirdiği, zulüm ve her türlü insan hakları ihlaline son vermelidir. Asla unutmamalıdır ki; zalimlik elbet bir gün kendi karanlığında boğulmaya mecbur ve mahkumdur!

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'ni ilk imzalayan ülkeler arasında yer alan Türkiye, mirasçısı olduğu medeniyet birikiminin öngördüğü kardeşlik duygularıyla etnik kökenine ve dinine bakmaksızın milyonlarca mazluma kapılarını açıp ev sahipliği yaparak bütün dünyaya dikkatle izlenmesi gereken bir ders vermektedir. Bu anlamlı gün dolayısıyla 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nü kutluyor; bütün insanlığın kardeşlik, huzur ve adalet çatısı altında kucaklaşacağı günlere kavuşmayı temenni ediyorum.” Dedi.

İnsan haklarına saygı bizim için vazgeçilmez bir ilkedir

Başkan Yılmaz mesajının devamında, “İnsan hakları bildirisinin temelini oluşturan, insanların özgür, onur ve haklar bakımından eşit doğdukları, akıl ve vicdanla donatılmış olmaları nedeniyle bir değer taşıdıkları, bu nedenle de insanca ve saygın şekilde muamele görmeleri gerektiği belirtir. İnsan sevgisi yüce dinimizin özünü oluşturduğu gibi Türk milletinin de en büyük hasletlerinden biridir. Biz hiçbir ayrım yapmaksızın bütün insanları aynı insanlık ailesinin eşit ve özgür birer parçası olarak görürüz. Bunu kendisine düstur olarak belirlememiş ve insan haklarına saygı göstermeyen kişi ve milletler asla dostluk ve barışı sağlayamazlar. Biz insan haklarının sadece taraftarı değiliz aynı zamanda taviz vermez savunucusuyuz, her nerede bir insan hakkı ihlali varsa biz hakkı ihlal edilmiş o insanların yanındayız ve olmaya da devam edeceğiz. İnsan haklarına saygı bizim için vazgeçilmez bir ilkedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.