Başkan Yılmaz'dan Önemli Uyarı

Başkan Yılmaz'dan Önemli Uyarı

MHP Pamukkale İlçe Başkanı Av. Mehmet Ali YILMAZ, korona virüs salgın hastalığıyla mücadelede tarım ve hayvancılıktaki sorunlar ve çözüm önerilerinden bahsetti.

A+A-

MHP’li Yılmaz açıklamasında:

Koronavirüs salgın hastalığından kaynaklı olarak,dünyada ve ülkemizde değişim ve farklılıklar yaşanacağı aşikar.Üretim hususunda kaynakların doğru kullanılması ve artış sağlanması zarureti söz konusu.Kaldı ki ithalat yapmanın da;gümrük geçişinin kontrollü sağlanması ve alım yaptığımız ülkelerin de bu salgın hastalık ile savaştığı dikkate alınırsa;bir kez daha verimliliğin artırılması hayati önem taşıyor.

Salgın hastalık ile mücadele edilen bu günlerde tarımsal üretim ve hayvancılık gerek stratejik,gerekse insanın yaşamını sürdürmesi açısından çok ciddi ehemmiyet arz ediyor.

İçinde bulunduğumuz dönem itibari ile tarımsal üretimin ön hazırlık ve yetiştirilme sürecinde bulunmaktayız.Olası gübre ve ilaç bedellerine farklı bahanelerle sanal bir artış yapılmasının acilen önüne geçilmelidir.

Çiftçilerimizin kullanacağı girdilerde Ziraat Bankası ve tarım kredi kooperatifleri üzerinden; ekimi yapılan ürünün hasat tarihi dikkate alınmak sureti ile faizsiz kredilendirme olanağı sağlanmalıdır.

5 Yıl Faizsiz Taksit

Çiftçilerimizin vadesi gelmiş veya gelecek olan zirai kredi borçları 5 yıl süre ile faizsiz olarak ilk taksit 2021 yılında başlamak koşuluyla taksitlendirilmelidir.

Bölgesel ürün deseni ve iklim göz önünde bulundurularak ekim ve dikim yapılmayan alan kalmamalıdır.Bu sayede gerek ülkemizdeki ihtiyacın daha uygun fiyatlarla karşılanması gerekse döviz girdisi sağlayacak ihracatın arttırılması bakımından çok önem taşımaktadır. 

Devlet Su İşleri ve Sulama Birliklerinin denetim,gözetim ve faaliyetlerinde,hassasiyet en üst seviyede planlanmak ve gösterilmek üzere icra edilmesi gerekmekle,şebeke dışı olarak tanımlanan her türlü tarımsal alana,sınırları zorlayarak sulama hizmeti götürme gayretine girişilmelidir.

Tarımsal ürünlerin toplama, paketleme ve satışının sağlanması konularında tarım bakanlığı,belediyeler,tarım il müdürlüğü ve ilgili odalar, kooperatifler kollektif çalışmalar yürütmek sureti ile,tarım ve hayvancılığı çok etkin ve üst düzey başarı noktasına taşıyabiliriz.

Tarım ve hayvancılık bölgelerimizde,geleneksel yöntemler hatırlanmak ve yeni dönem doğru tahlil edilmek,   bilimsel veriler ışığında hareket etmek suretiyle milletçe üreteceğiz,kazanacağız,başaracağız!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.