Başkan Zolan Balığa Kıyamadı

Başkan Zolan Balığa Kıyamadı

Şehir merkezinde bulunan Gökpınar Göleti'nde balık avı yakalama yarışması yapıldı. Oltalar en büyük balığı yakalamak için fırlatıldı.

A+A-

Denizli ilinde DENOLDER yani Denizli Amatör Sportif Olta Balıkçıları ve Su Ürünlerini Koruma Derneği öncülüğünde balık avı yakalama yarışması organize edildi. Büyükşehir Belediyesi tarafından büyük destek ve katkı verilen yarışma iki gün devam etti.

 

YARIŞMA ÖNCESİ ÇEVRE ÇALIŞMALAR YAPILDI

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından izin alınarak yapılan yarışmadan evvel önlemler alındı. Büyükşehir Belediyesi yarışmanın yapılacağı yerde bazı düzenlemelerde bulundu ve temizlik yaptı. Gökpınar Göleti'nin çevresi tam bir piknik alanına çevrildi ve alana seyyar bir tuvalet yerleştirildi. Etkinlik süresince Büyükşehir belediyesi tarafından konuklara çay, su ve yemek ikramlarını yaparken etkinlik için yapılan çadırlar da yarışmacıları ve izleyenleri güneşe karşı korudu.

 

DENİZLİ'DE İKİNCİ KEZ YAPILIYOR

DENOLDER öncülüğünde yapılan bu yarışma Denizli ilinde 2. defa gerçekleştirildi. Etkinlikte en büyük sazanı ve en çok sazanı yakalama kategorilerinden başka istilacı diye de bilinen havuz balıklarına karşı mücadele için en çok istilacı yakalama kategorisi de oldu.

 

Çoğu şehir dışından gelmiş olan 30 takım oltalarını suya bıraktılar ve 24 saat süren mücadelede 1. olmak amacıyla yarıştılar.

 

 

ŞAMPİYONLAR BELLİ OLDU

Etkinlik sonunda en çok sazan balığı yakalama dalında dereceye giren takım olmadı. En büyük sazan kategorisindeyse Sakarya takımı SAMADER’in ekibi 1. Ekip ortalama 2 iki kiloluk sazan yakalayan Semih Kolçak ve Fahri Boğaz'a ödüllerini Başkanı Osman Zolan’dan aldılar.

 

İstilacı türler ile mücadele alanında en çok İsrail Sazanı ve Güneş Levreği yakalamış olan takımsa Denizli’den çıktı. Orhan Artık ve Mehmet Vural'un oluşturduğu Denizli takımı ödülünü Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yılmaz Erkaya’dan aldı.

 

BAŞKAN KIYAMADI

 

Yarışma sonucunda istilacı türden olan balıklar suya geri bırakılmazlarken tutulmuş olan sazanlar tekrar doğal yaşamına salındılar. SAMEDER takımının yakalamış olduğu sazan balığını Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan suya saldı.

 

Başkan Zolan doğal türlerin korunması ile alakalı atılan her türlü adıma destek verdiklerini ifade ederek, Denizli Gökpınar Göleti'nde güzel bir balık popülasyonunun olduğunu ve bu canlıları korumanınk herkesin görevi olduğunu belirtti.

Yarışmanın yapılamasında büyük katkısı olan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a da teşekkür için bir plaketi verildi.

 

 

ZOLAN: İNSANLAR STRESTEN ARINMALI

Başkan Osman Zolan, Denizli’nin kendi ölçeğinde, kendi gereksinimlerini karşılayabilen bir kent olduğunu, şehircilik bakımından güzel bir noktaya geldiklerini, Türkiye'de parmak ile gösterilen bir şehir haline geldiklerini, insanların stresli şehir yaşamından kurtularak rahatlamak için değişik alternatiflere yönelmelerini istediklerini,  bu konu ile alakalı en önemli etkinliklerden birinin de olta balıkçılığı olduğunu ve kendilerinin büyükşehir olarak bu tür etkinliklere destek vermekten dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.