Başkan Zolan’dan Öğretmenler Günü mesajı

Başkan Zolan’dan Öğretmenler Günü mesajı

Başkan Zolan’dan Öğretmenler Günü mesajı

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. "Öğretmenler geleceği aydınlatan meşalenin taşıyıcılarıdır" diyen Başkan Zolan, “Ülkemizi aydınlık bir geleceğe taşıyan öğretmenlerimizin günü kutlu olsun” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Öğretmenlik mesleğinin kutsiyet arz ettiğini belirten Başkan Osman Zolan, “Öğretmenler, eğittikleri öğrenicileri ile geleceği inşa etme gibi önemli bir görev üstlenmektedir. Öğretmenlik mesleği tarih boyunca en kutsal meslek olarak görülmüş ve her zaman saygıların en büyüğünü hak etmişlerdir" dedi. İlk ayeti ‘Oku’ olan bir dinin mensupları olarak, öğrenmenin ve öğretmenin Türk toplumu için ayrı bir önemi olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, "Öğretmenler, doğruyu, yanlışı, iyiyi ve kötüyü öğretmenin yanı sıra, öğrenicisinin yeteneklerini de ortaya çıkarır. Bu cihetle öğretmenler toplumları ve medeniyetleri inşa etmişler ve geleceğe yön vermişlerdir” dedi.

"Öğretmenler geleceği aydınlatan meşalelerin taşıyıcılarıdırlar" diyen Başkan Osman Zolan, şunları kaydetti: “Ülkemizin muhasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmasında en büyük görev öğretmenlerimize düşüyor. Vatanına, bayrağına, devletine, milletine bağlı ve çağın ötesinde fikirler üreten nesiller yetiştirmek öğretmenlerimizin en asli görevleri olmalıdır. Onların yetiştirdiği nesillerle ülkemiz daha aydınlık bir geleceğe doğru hızla ilerleyecektir.”

“Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" sözünü hatırlatan Başkan Zolan, "Öğretmenlerimizin gelecek için yetiştirdiği fidanlar, büyüyerek ve gelişerek ülkemizin kaderini tayin edecektir. Bu vesileyle, millet mekteplerinin açıldığı ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e 'Başöğretmenlik' unvanının verildiği bu anlamlı günde, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü kutlar, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.